Despre satul Cartal(Orlovca) Vladimir Cerneanu cl. 6-a, s.Orlovca, r-ul Reni, Ucraina Profesor Ecaterina Ivanov

#1
« Pe malul stâng al Dunării este un satuc,
Și nu pot să-i dau uitării oriunde mă duc.
El este Orlovca, el e satul meu,
Nu gasesc în lumea- ntreaga unu așa că el…»

Fiecare om are baștina sa - acel colț de rai purtat în suflet, care păstrează cele mai frumoase amintiri din viața noastră.
Pentru mine baștina este satucul meu micuț, unde am văzut pentru prima data ochii blînzi ai mamei și bolta albastră a cerului, unde am făcut primii pași și mi-au crescut visele.
Mă mîndresc de faptul, că sunt născut în Orlovca.
Este un satuc situat pe un loc pitoresc, scăldat de apele lacurilor Cahul si Cartel, de malul nordic a Dunării.
Satucul, care mereu te îmbată cu mirozna și frumusețea naturii, cântul fermecat a păsărilor, căldura soarelui, care te cuprinde cu atâta grijă și blîndețe pe care n-o mai poți simți nicăieri.
Orlovca este un satuc bogat în evenimente istorice, tradiții și obiceiuri , care se transmit din generație în generație, păstrînd spiritul eternității și recunoștinței strămoșilor noștri.
Vizitând satucul meu, poți fi convins, că vei întîlni cei mai buni, zîmbitori și ospitalieri oameni. Dar cel mai tare impresionează faptul, că toți oamenii țin la tradiții și obiceiuri, știu să se distreze și în același timp, sunt cei mai gospodari oameni, sunt gata să-ți dea o mână de ajutor și să te îndrume cu un sfat.
Sunt mîndru că m-am născut pe un plai cu atîtea frumuseți, în care « viața este doar un țesut de obiceiuri». Aici e locul cel mai sfînt de pe pămînt!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

cron