Iepure_Denis_Andrei, Prof. Inv. Primar, Teleoaca Rodica, Lic. National de Informatica, Arad, Romania

#1
Liceul Național de Informatică Arad
Teleoacă Rodica Elev: Iepure Denis –Andrei, Clasa a III-a A

“Despre Curtici”

Curtici este un oraș din vestul României, situat în imediata apropiere a frontierei de stat cu Ungaria, la o distanță de 17 km nord de Arad.
Deși este un oraș de tranzit, are un farmec aparte care te face să uiți de forfota vămii. În timpul verii, ștrandul cu apă termală este principalul punct de atracție turistică al orașului, aici venind de la un an la altul turiști tot mai mulți pentru recreere și pentru tratament.
Curtici este orașul bunicilor mei. De aceea, aici găsesc întotdeauna pace, fericire și prăjitura cu napolitane a bunicii.
Bunica mea mi-a povestit că în anii 1930-1940, orașul s-a numit Decebal și că, pe atunci, totul era diferit: oamenii mergeau la horă în sat, nu exista vama de astăzi, sau benzinăria și nici biserica din centrul orașului. În acele vremuri „Zona Liberă”, acel spațiu imens de mașini care vor fi livrate în toată țara, nu era construită. Tata îmi spunea că peste 100 firme au sediul acolo.
Curticiul mai are două gârle uriașe care sunt folosite pentru pescuit, în care Primăria Curtici aduce pești pe tot parcursul anului. Întotdeauna mi s-a părut haios că una dintre gârle se numește „Limboasa”. Oamenii spun că o doamnă cu limba mare a câzut în apă, și de atunci, are balta pește.
Zona este una de câmpie, cunoscută pentru agricultură, mai ales pentru cultivarea roșiilor, cu peisaje frumoase și dragi sufletului meu. Oamenii sunt buni la inimă și duminica ies din căsuțele lor petru a sta pe stradă ore în șir.
Curtici este pentru mine locul unde bunica mă așteaptă cu brațele deschise!
Curtici e acasă!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

cron