Mnerie_Alina_Ioana_despre_Arad, Prof. Inv. Primar, Teleoaca Rodica, Lic. National de Informatica, Arad, Romania

#1
MNERIE ALINA IOANA
Clasa a III-a A
Prof. înv. Primar: TELEOACĂ RODICA
Liceul Național de Informatică, Arad

Localitatea mea, Arad

Municipiul Arad este una din porțile de intrare în România. Primele informații despre oraș sunt din anul 1080.
Primăria Aradului funcționează în cadrul Palatului Administrativ, o clădire foarte frumoasă, construită în perioada 1872-1875. Clădirea are forma literei U, iar în turnul din mijloc se afla un ceas adus din Olanda. În sala festivă, numită sala Ferdinand, au loc diferite festivități importante, printre care și premieri ale elevilor. Pe platoul din fața Primăriei se organizează diferite spectacole și târguri pentru toți adrădenii.
În spatele Primărie se află Parcul Mihai Eminescu. Este un loc plăcut de plimbare și relaxare în aer liber, și destul de răcoros vara. Uneori, aici facem spectacol cu grupa de la Palatul Copiilor.
În continuarea Parcului Eminescu se întinde Parcul Copiilor de la Muzeul Județean până la Podul Decebal care trece peste râul Mureș. În acest parc se află un labirint, multe leagăne și topogane, dar sunt și multe bănci la umbra castanilor din parc. Este multă verdeață și te simți minunat când stai pe bancă și asculți ciripitul păsărelelor.
Faleza Mureșului este locul de plimbare și întâlnire a tuturor arădenilor. Pe partea cealaltă a râului, chiar în spatele Primăriei se întinde Ștrandul Neptun, un loc foarte frumos pentru agrement.
Tot în centrul Aradului, găsim Palatul Cultural. unde cântă Filarmonica Arad, Palatul Cenad, unde funcționează Palatul Copiilor, Teatru clasic “Ioan Slavici”, Catedrala Catolică, Catefrala Ortodoxă veche, Biserica Roșie și multe alte clădiri frumoase și vechi. Noua Catedrală Ortodoxă a Aradului s-a construit în Piata Podgoria și are aproape 10 ani.
Mie îmi place să trăiesc în Arad pentru că este un oraș frumos cu multe obiective de vizitat și are multe școli bune!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron