Despre localitatea Slănic, Prahova, Todosia Matei, clasa a IV-a

#1
Locul în care m-am născut se află pe frumoasele plaiuri prahovene. El se numește orașul Slănic, iar eu locuiesc aprope de Baia Roșie. Slănicul este un oraș minunat cu peisaje frumoase în care în orice anotimp, îți oferă un spectacol deosebit pentru ochi și suflet. Încă de la intrarea în oraș și până ăn centrul său, ochiii vizitatorilor, cât și ai localnicilor sunt încântați de priveliștea minunată pe care o oferă lungul șir de brazi argintii, aflat pe lângă calea ferată.
O plimbare în oraș este o experiență minunată, deorece aici putem vizita mai multe obiective turistice, cum ar fi: Muzeul Sării, lacurile sărate, cariera de piatră numită „Piatra Verde”, și complexul minier „Unirea” care reprezintă simbolul orașului, aflându-se printre cele mai mari saline din Europa.
În perioada de vară, orașul este tot mai aglomerat, deoarece vin mulți turiști la cele trei lacuri sărate recunoscute ca baze de tratament pentru boli reumatice. În afară de aceste obiective turistice, în orașul meu se află și mina Cantacuzino în care se desfășoară activitatea de exploatare a sării. Se spune că locul unde te-ai născut și copilărit este cel mai minunat din lume. Meleagurile natale îți rămân în minte și suflet oriunde ai merge în lumea asta mare, dorul de casă te apasă, oricât de bine ar fi acolo unde te-ai afla.
Voi credeți că există un oraș mai frumos ca al meu?
Orașul meu este cel mai frumos din lume!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

cron