Despre Sibiu, Kis Briana, cls. a II a, Liceul de Arta Sibiu, prof. Pastiu Mihaela

#1
Despre localitatea mea
Eu sunt Briana şi m-am născut în Sibiu. Nu ştiu cuvinte mari pentru a vă descrie exact cum arată localitatea mea, Sibiu, dar pot să vă povestesc aşa cum o văd eu.
Încă de când am început să ies la plimbare cu părinţii mei, m-am mirat de clădirile înalte şi vechi, a căror geamuri sunt pline de flori colorate şi vesele. Mă amuzam foarte mult când începea să sară apa din fântânile arteziene din centrul oraşului şi alergam repede să prind un porumbel care zbura deasupra mea prin Piaţa Mare. După toată distracţia, ne odihneam pe o bancă din Parcul Astra, unde priveam copacii înalţi şi bătrâni, care ne dădeau umbra de care aveam nevoie.
De multe ori ne plimbam în Parcul Sub Arini, care este foarte mare. Are alei lungi, pe care am învăţat să mă plimb cu rolele şi să merg cu bicicleta. Parcul este plin de copaci foarte bătrâni de tot felul. Întinsă pe spate şi privind ramurile lor, a căror frunze luceau în razele soarelui, simţeam cum gândul meu zbura într-o lume fermecată de basm.
Încetul cu încetul am început să descopăr frumuseţile Sibiului. Vizitez mereu Grădina Zoologică, unde întâlnesc tot felul de animale, din toate colţurile lumii. Mă plimb cu barca pe lacul de acolo şi mă distrez în locul de joacă, amenajat pentru copii, apoi, spre sfârşitul zilei, vizitez Muzeul Satului, unde mă încântă căsuţele mici şi vechi, despre care mama îmi spune câte o poveste de fiecare dată. Acolo, împreună cu colegii mei de la Liceul de Artă, am descoperit olăritul. Simţeam cum dădeam viaţă unui obiect din lut şi mă lăudam cu el cunoscuţilor.
În Sibiu am descoperit multe străduţe mici şi înguste, pe care, atunci cănd merg îmi imaginez diferite aventuri, pe care le joc împreună cu surioara mea mai mică. Pe ele am crescut şi am ajuns la şcoală, unde petrec ore minunate şi unde învăţ, în fiecare zi, câte ceva nou. Împreună cu învăţătoarea mea am vizitat multe muzee din Sibiu, cum ar fi: Muzeul Brukenthal, Muzeul Franz Binder, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Astra. Am plantat pomi în păduri pe care nu le cunoşteam până atunci şi am cunoscut oameni din diferite sate, din Mărginimea Sibiului, în drumeţiile noastre.
Câteodată, mă plimb prin Parcul Cetăţii, de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Este cea mai frumoasă deoarece, pe o parte sunt case vechi şi fermecătoare, iar pe cealaltă parte este un zid cu trei turnuri, care îmi aduce aminte de basmele citite când eram micuţă.
Abia aştept în fiecare an să vină vara, când se întorc actorii şi acrobaţii spectacolelor de pe străzile din centrul oraşului, cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, iar în fiecare seară să cânt şi să dansez la concertele desfăşurate în Piaţa Mare şi Piaţa Mică a oraşului.
Îmi place să particip la diferite spectacole şi concerte, ţinute la Sala Thalia, o clădire veche, dar restaurată frumos, în care se află sediul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Sunt norocoasă că bunica mea locuieşte în Piaţa Aurarilor, unde mă joc în fiecare zi. Este o piaţă înconjurată de case înalte şi bătrâne şi are un pasaj cu multe scări. Urcându-le, dai cu ochii de Podul Minciunilor, un pod foarte vechi peste care foarte mulţi turişti trec în căutare de istorie, cultură şi frumuseţe.
Aş putea să vă povestesc mai multe, dar aştept cu nerăbdare să-l cunosc şi mai bine şi să vizitez fiecare colţişor al lui.
Sibiul pentru mine este tot: locul unde m-am născut, în care cresc, în care mă joc şi în care, în fiecare zi, descopăr ceva nou şi uimitor.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron