Despre localitatea mea-satul Opaci,raionul Căușeni

#1
Satul meu – leagăn de dor

Din timpuri înaintate și prin strădania străbunilor noștri a luat ființă satul copilăriei mele, înconjurat de văi și dealuri ce stau de strajă ca niște soldați uriași.
Zona în care m-am născut este mirifică și mă consider binecuvântat că trăiesc pe acest tărâm al tuturor posibilităților. Este locul unde cresc frumos, unde jucându-mă cad și-mi rănesc genunchiii, unde mereu mă cheamă acei fluturi de câmpie, acei copaci falnici și acel cer senin ca lacrima, iar trilul duios al păsărilor îmi trezește dulcele somn al dimineței.
Satul meu e casa părintească cu cuib de rândunici la streașină, cu miros de pâine rumenă ca obrajii fierbinți ai soarelui, cu plăcințele scoase din cuptor , aroma cărora adună toți vecinii sub rotatul nuc de lângă poartă. Izvor de viață și energie este satul meu în care pot să admir frumusețea și bogăția naturii.
Iubesc satul natal și tot ce are el – zilele cu ploi ciobănești, nopțile înstelate, vara plină cu cireșe la ureche și iarna cu minunat tablou de fulgi. Iubesc acest mic paradis, unde țăranii cântă dragostea de pământ, de glie, unde au fost înveșnicite cele mai frumoase tradiții și obiceiuri, unde oamenii își mai aruncă de sărbători boabe de pâine pentru a avea pace în țară și ”grâu la vară”.
Aici îmi este leagănul de dor, aici, în satul meu e locul cel mai sfânt de pe pământ.


Opațchi Dan, clasa a III-a B,
satul Opaci, raionul Căușeni
Învățător coordonator:
Caliman Angela

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron