Bălți, Republica Moldova; Meleștean Daria, clasa a XI-a;

#1
Un loc mic, pierdut printre multitudinea orașelor mari de pe globul pământesc, dar e atât de dulce și plăcut când îl cuprinzi cu privirea. Orașul meu, cu ochi de ploaie, geme de durere, geme după locuitorii săi. În fiecare zi e tot mai pustiu și uitat de lume. Aici ar putea fi un minunat orășel, îngrijit, bine dezvoltat, dar dorința arzătoare de a găsi un loc mai bun, fiind deseori amăgitoare, îi impune pe oameni să plece, să-și părăsească casele și rudele în căutarea unui viitor inexistent.
Orașul moare înecat în pustietate, dar un simplu gând blând că totul se va schimba, mă face să pictez în culori vii străzile pustii. Sunt convinsă că acest oraș poate trăi din plin, scăldat în zâmbete și prosperitate. În viitor va fi un centru cultural reconstruit , păstrând farmecul anilor.
Pe străzile centrale vor fi principalele centre culturale, printre care și Universitatea de astronomie, care va permite vizitatorilor să urmărească frumusețea copleșitoare a stelelor, va fi constituită una din cele mai rapide căi -fierate pentru a nu irosi timpul în drum. Orașul se va mări îmbrățișând împrejurările sale, formând necesitatea unui metrou rapid. Fiecare parte a orașului va ilustra o țară frumoasă și prosperă ca exemplu că lupta pentru perfecțiune și prosperitate aduce rezultate mari. Cele mai vestite vor fi partea Franța- Bălți, pe piața căreia va fi instaurat Turnul Eiffel, partea Germania- Bălți, unde va fi instaurat monumentul istoric: Zidul Berlinului și doi ofițeri ce vor simboliza pacea veșnică, partea Istanbul- Bălți, vestită pentru o arhitectură deosebită. Cea mai importantă parte va fi Roma-Bălți, unde cei mai bune pictori din lume vor încerca să redea frumusețea încredibilă a Catedralei Sfântului Petru și anume acolo va fi inima orașului, deoarece la Roma duc toate drumurile.
Bălți va fi orașul culturii și al istoriei, cel care va păstra farmecul, durerea și tristețea lumii, un loc- o multitudine de istorisiri, o mică versiune a lumii.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron