Satul Sîngereii Noi, raionul Sîngerei, Republica Moldova; Gheorghiță Nicoleta, clasa a XI-a

#1
Sîngereii Noi – satul meu natal, un punct minuscul pe harta Pământului, ascuns printre milioanele de localități ale globului pământesc, dar totuși atât de drag inimii mele. De mic copil, satul meu natal a însemnat pentru mine ceva deosebit. Această localitate este locul unde mi-am petrecut copilăria, unde am făcut primii pași spre noi orizonturi, aici îmi sunt părinții, aici îmi sunt rădăcinile. Când mă uit spre satul meu, mi-l imaginez în anul fondării sale – câteva case împrăștiate pe aceste meleaguri atât de dragi. Acum, la circa 100 de ani de la fondarea sa, mă mândresc enorm cu el, deoarece a reușit să prospere și sa devină un sat mare și frumos.
Satul meu acum trece printr-o perioadă a schimbărilor și a modernizării. Se construiesc noi drumuri și se repară cele distruse de vreme, iau naștere noi case și magazine, schimbările iau amploare. Sper ca în viitorul apropiat satul meu să devină acel sat în care mi-am imaginat întotdeauna să trăiesc – un sat european, modernizat și prosper.
Niciodată nu voi da uitării toate amintirile minunate care îmi strecoară mintea de fiecare dată când dorul de casă și de satul natal mă copleșește. Am trăit aici cele mai frumoase amintiri. Cât de departe nu aș fi, unde nu m-ar duce valurile vieții, niciodată nu voi uita momentele nemaipomenite petrecute în acest sat, localnicii primitori și gospodari, iazul de lângă curte unde admiram minunate apusuri, văile pline de verdeață, străzile atât de cunoscute și dragi, îmbrățișările bunicii, grija mamei, sprijinul surorilor și mirosul florilor de câmp. Mă voi întoarce aici ori de câte ori voi avea posibilitatea, pentru a mă simți din nou copil în satul meu natal.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron