Despre orașul Fălești, Republica Moldova, Vatavu Ilinca, Clasa a II-a

#1
Despre localitatea mea
Locuiesc în Fălești, un orașel mic din nordul Moldovei. Nimic parcă nu îl face mai deosebit de celelalte orașe ale țării mele și totuși este locul pe care îl numesc „acasă”, locul unde îmi pot îmbrățișa părinții și le pot spune cât de mult îi iubesc.
Ceea ce face din acest orășel un adevărat colț de liniște și frumusețe este haina pe care i-o dăruie primăvara. E minunat să te plimbi în acest anotimp și să vezi cum orașul întinerește, se transformă și respiră prospețime împreună cu oamenii, insectele, păsările și alte viețuitoare care l-au ales drept casă și adăpost.
Locuința noastră se află pe strada centrală care este frumoasă nu doar că poartă numele lui Ștefan cel Mare, dar și prin faptul că este unica stradă păzită de ambele părți de o armată de castani rămuroși și umbroși care primăvara se întrec în a-și arăta podoabele vestimentare: frunze mășcate și lătărețe ce scot la iveală struguri albi de flori. La intersecție cu strada principală pornește strada care-i poarta numele marelui Eminescu, care se odihnește cu chip de statuie și care parcă ar privi tot ce se mișcă în orașul nostru.
În liniștea serii, ieșim la plimbare cu toată familia. Surioara mea este atrasă de minunățiile ce se găsesc în iarbă. Covorul ierbii ascunde picături de soare – păpădiile, iar roua îi dăruiește viață și prospețime.
Primăvara, orașul mi se pare mai mare, mai curat, mai vesel. Mai vesel îl facem noi, copiii și tot noi trebuie să fim acei care să ne mândrim cu ceea ce avem, cu casa și localitatea în care ne-am născut și în care învățăm să devenim oameni buni.


Numele/prenumele elevului: Vatavu Ilinca
Numele/prenumele cadrului didactic coordonator: Osoianu Oxana
Clasa: a II-a C
Școala: L.T. „Mihai Eminescu”
Localitatea: or. Fălești
Țara: Republica Moldova

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron