Localitatea mea, oraşul Cricova, cl. V a "A", Popa Cezara, IPLT "Alexei Mateevici" din or. Cricova, R. Moldova

#1
Localitatea mea
Localitatea mea şi oraşul meu de baştină, în care m-am născut,am spus primul cuvânt, am făcut primul pas şi am văzut lumina zilei este oraşul Cricova.
Acest oraş are o istorie bogată. El provine de la cuvântul "cric" , care înseamnă strigăt. Cricova este o localitate frumoasă, deosebită şi minunată cu oameni amabili, politicoşi şi harnici. Orăşelul meu este cunoscut prin podgoriile imense de viţă-de-vie, prin oraşul subteran, care este cel mai mare complex cunoscut în întreaga lume, datorită labirinturilor sale imense şi vinurilor rafinate ce datează din 1952. Aleea Domnitorilor, care este unică în toată Europa şi mina de piatră sunt comorile oraşului Cricova. Primăria oraşului este inima şi sursa de existenţă a întregii localităţi. Fiece duminică creştinii se adună la biserica "Sfântul Nicolae", unde se roagă bunului Dumnezeu pentru viitorul înfloritor al oraşului.
Casa de Cultură este teritoriul unde se organizează şi se desfăşoară toate festivităţile. Anual avem ocazia de a participa sau vizita festivalul "Mărţişor", iarmarocul de Hramul oraşului, Ziua Internaţională a copilului, Festivalul-concurs municipal al cântecului pascal, Inaugurarea Pomului de Crăciun ect.
Cricova este oraşul unde eu mă simt liberă şi fericită, unde fiecare locuitor se mândreşte cu oraşul său. Locurile fermecate creează impresii minunate şi plăcute vizitatorilor din alte ţări. Stilul rustic şi simplu al oraşului atrage o mulţime de turişti anual.
Mă mândresc cu oraşul meu natal şi sunt sigură că generaţiile viitoare o vor îndrăgi şi vor moderniza oraşul.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron