Orașul meu preferat, Cassir Inessa, clasa a III-a „A”, IP Școala Primară „Grigore Vieru” , or. Ștefan Vodă, Moldova

#1
Orașul meu preferat

Orașele, ca și oamenii, au fiecare propriul destin, propriul chip și caracter. Vreau să vorbesc despre orașul copilăriei mele, patria mea mică, orașul Ștefan Vodă. Un mic oraș situat la sud-estul Republicii Moldova. Îmi place acest oraș, dar nu știu de ce. Pentru nici un motiv. Probabil, pentru ceea ce este, pentru faptul că se deosebește de orice alt oraș. Există un sentimnt pe care nu-l pot explica în cuvinte, dar pot explica acest sentiment în comparație cu iubirea pentru rudele mele. M-am născut aici, am crescut, am pronunţat primele cuvinte, am făcut primii paşi, am fost alinată pentru prima dată de vorbele dulci ale mamei şi de razele blânde ale soarelui.
Am 9 ani. Desigur, încă nu știu prea multe despre orașul meu, dar fiecare an îl descopăr într-un mod nou. În fiecare zi admir locurile interesante și frumoase. Parcul, locul favorit al copiilor și adulților, în fiecare zi își așteaptă oaspeții dragi.
Clădirile frumoase și moderne se înalță cu mândrie. Cu ceva timp în urmă s-au plantat copaci pe străzile pavate, iar acum au crescut, încântând oamenii cu frumusețea lor schimbătoare: rochie albă primăvară, frunziș verde în timpul verii, costum de aur în toamna sau decor de zăpadă severă în timpul iernii.
Seara, întregul oraș strălucește în luminile ademenitoare ale felinarelor.
Orașul își trăiește viața bogată și unică...
Ador fiecare zi trăită în acest orășel și sper ca pe viitor va deveni și mai frumos, mai răsunător de zâmbetele copiilor și a părinților lor.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron