Localitatea mea, Dubăsari, Republica Moldova, Ambroci Irina, cl. XI-a , Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Dubăsari

#1
Despre orașul Dubăsari

Orasul Dubăsari este situat pe malul stâng al râului Nistru, în Transnistria.Numele orasului se trage de la dubăsari, constructorii si mânuitorii dubaselor.Localitatea a fost mult timp in stapânirea Hoardei de Aur.Documentele atestă satul incepând cu anul 1523, apartinând atunci regatului polon, dar sub administrarea voievozilor moldoveni.In 1772 Dubăsarii Noi devine posesiune a împârăției rusesti si primește statutul de oraș.O personalitate remarcabilă in știință, medicină ,din Dubăsari a fost Nicolae Sclifosovschi(1836-1904),care a activat in calitate de chirurg la Moscova.

Eu mă mâdresc mult cu orașul meu de baștină, chiar dacă nu este foarte dezvoltat , are diverse priveliști frumoase ,care î-ți alină sufletul. Renumit, este orașul prin Industria vinului ,și anume prin fabrica de vinuri ,,Buchetul Moldovei ‘’care produce vinuri de înaltă calitate, exportate chiar și peste hotare în Rusia ,Țările Baltice ,Ucraina, Polonia.O ramură a economiei care se dezvoltă la noi in regiune este industria energetică. În anii 1951-1954 fiind construită Hidrocentrala de la Dubăsari, acoperind o parte din necesitățile energetice a populației. Are multe locuri de agrement în care î-ți poți petrece timpul liber cu prietenii sau familia , magazine, în care găsesti aproape tot de ce ai nevoie.

Eu cred că orașul Dubăsari merită să aibă un viitor mai bun ,și acest viitor trebuie să-l creăm noi, locuitorii , prin alegerea corectă a primarului și prin rezolvarea problemelor politice din regiune , care au început încă din anul 1992 și durează până în prezent. Eu personal aș vrea să se modernizeze acest orășel :autobusele să fie mai performante cu mai multe comodități ,să se reconstruiască cinematograful, care va mări bugetul orașului, să se construiască un centru comercial în care va fi mai comod sa faci cumpărături.

Pentru a realiza toate aceste dorințe, pentru ca orasul meu să redevină o zonă turistică care a fost pe vremuri , este necesară

scoaterea vămilor de pe Nistru. Astfel partea stangă a Nistrului să revină în componența Republicii Moldova .

Ambroci Irina Elevă, cl. A XI-a
Madan Mariana Profesor de istorie

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron