Localitatea mea, com. Ciorescu, cl. a IV - a "C", Munteanu Al-dra, LT "Nicolae Bălcescu", comuna Ciorescu, R. Moldova

#1
Comuna Ciorescu
Moldova ... Acest cuvânt îl cunosc din copilărie. Ţara cu locuri pitoreşti şi oraşe multe. Unul din aceste oraşe este comuna Ciorescu, care se află pe un pâmânt bogat în dealuri şi văi.
Se cunoaşte satul Ciorescu a apărut odată cu construirea şcolii de agricultură în numele lui Ion Gheorghe Ciorescu. Domnia sa, a fost negustor de breasla a treea, de originea greacă, locuitor al oraşului Chişinău. Din izvoarele istorice am aflat câ dânsul a procurat moşia de lângă localitatea Cricova prin anii 1860. La lecţiile de istorie, dna învâţătoare ne-a povestit că şcoala construită de Ion Gheorghe Ciorescu a servit drept spital militar pentru participanţii primului război mondial. Iar mai târziu baştina mea a fost numită Cricova-Nouă.
În drum spre liceu trec pe lângă şcoala de muzică, care se mai numeşte şcoala de arte unde copiii se ocupă cu activităţile preferate ca: pictura, muzica, canto etc. Eu cred că orăşelul meu natal peste ani va fi mult mai prosper şi modern. Vor apărea mai multe supermarkete cu produse calitative, prin case se vor plimba roboţi-servitori, iar copiii vor avea câte un roboţel intelectual, care le va ajuta la teme. Sper că orăşelul se va îmbogăţi cu parcuri şi terenuri de joacă pentru copii, se vor construi mai multe spitale, biserici şi librării, unde oamenii se vor dezvolta spiritual.
Am cea mai mare convingere că toate gândurile mele descrise se vor realiza cât mai curând posibil.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron