Concurs: Localitatea mea -Orașul Soroca, Republica Moldova, Bulat Andrei, clasa a IV

#1
Localitatea mea
Știți, am avut un vis, un vis ca niciunul altul...
Eram departe-departe de casă și mă frigea dorul de mama, dar ea era acolo, acasă. Și mama-și ștergea lacrimile ce se înecau în apele bătrânului Nistru, căci pe valurile lui m-a legănat mama de-a lungul verilor calde, apoi în ochii ei apăru lumina veșnică a Lumânării Recunoștinței de pe culmea stâncii lui bătrânul Bechir, cel ce a apărat vitejește cu prețul vieții sale pământul acesta de otomanii păgâni.
Pe mama am văzut-o iarăși în chip de regină a cetății, ce purta luminată la față pe frunte o coroană sfântă: Cetatea Sorocii. Aici se păstrează tainic și azi , minunatele și vestitele pagini scrise de domnitorii Petru Rareș și Ștefan cel Mare.
Cum aș putea să uit visul în care mama m-a luat ușor de mână și m-a plimbat pe străzile curate și străjuite de castanii în strai de sărbătoare, unde mii de candelabre-ți alină privirea și te îmbată cu aroma lor. Aici, acasă la mama , m-am oglindit în fiecare picătură de rouă, m-am salutat cu fiecare firicel de iarbă, cu orice floare și frunză din pom. Aici, la Soroca, la o margine de țară, într-un oraș de taină, lebedele iarnă și vară m-au învățat ce este fidelitatea, dragostea și dăruirea de sine.
Uneori mă gândesc: oare mai trăiește cineva ca-n vis, atât de frumos, ca mine, căci acest oraș mi-i drag, are râu albastru-n prag și cetatea-i ca-n poveste, un oraș din vise este...
Cât de mult aș vrea ca fiecare pământean să vadă aevea visul meu, să vadă acest colț de rai, localitatea mea natală ce se numește Soroca.
Vă aștept cu drag aici, la Soroca, acasă, la mama...
Bulat Andrei , clasa a IV-a,
IPLT,,C. Stere”, orașul Soroca, Republica Moldova;
învățător: Stella Bulat

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron