Despre localitatea mea orasul Căușeni din Republica Moldova, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" cl. a X -a profil umanist

#1
Ați rămas vriodată surprins de tihna în care zi de zi aidoma păsărilor ce după o iarnă drastică se întorc în cuibul amintirilor , regăsești acea atenuare și împăcare de suflet ? Ei bine , fiecare formă de existența a raționalismului retrăiește același semtiment de fiecare dată când pășind în locurile copilăriei și trăirilor cele mai fericite de viață , te lași alinat de frumusețile simpliste a patriei , a lăcășului natal .
Simt împlinirea omenească doar atunci cînd mă aflu pe imbatatorul peisaj și imaginea vizuală a orașului , unde mi-am petrecut copilăria și unde pînă în prezent mă simt în armonie cu propria-mi viziune despre un colțișor de rai unde sunt așteptată , respectată și unde am o mulțime de oportunități spre relevarea doctrinei de sine . Acest apogeu al împlinirii sufletești este idolatrizat de mine că fiind orașul Caușeni din Republica Moldova . Fiind situat la sud-estul Republicii Moldova , acest orășel îmbină în făurirea tezaurului de sine gospodari , intelectuali și oameni cu un rafinament lucid , care participa activ în dezvoltare viitorului societății și în prosperitatea acestuia . Cu siguranță trecutul orașului este important fiind factorul decisiv în formarea viitorului , dar prezentul totuși este un reflex din trecut, pentru un viitor mai sigur. Aș spune că orașul Caușeni merită a fi cunoscut prin faptul că în prezent umeaza o etapă de modernizare , apreciindu-se totuși monumentele de o mare valoare . Este o mîndrie de a activa în orașul în care s-a dinamizat și actorul moldovean Grigore Grigoriu și politicianul Veaceslav Platon . Defapt nu pot reda pe hîrtie ceea ce simt cu adevărat , căci zilnic întîmpin istorie congelată în timp precum ,,Biserica Adormirii Maicii Domnului'' , lăcășul sfînt fiind în proces de restaurare . Din cauza faptului că depun tot sufletul în hobby-ul de a dansa , am rolul de a valorifica și de a întruchipa adevărata eficacitate a dansului popular specific regiunii , dansul purtând denumirea de ,, Saero ''. Deasemenea se constituie și alte forme de activitate precum competițiile la lupta națională „trânta”, care se făuresc anual la Caușeni . Deasemenea Caușeniul se caracterizează prin economia să pricopsită , ramurile de baza fiind: industria alimentară, de panificație și a materialelor de construcție .Una din cele mai mari întreprinderi este filiala fabricii " Orhei-Vit", cea de produse cerealiere „Semințe-Agro” S.A. și „Elevatorul” S.A.
Admirația pe care o am față de locul unde m-am născut mă poziționează ca un adevărat păstrător de valori , căci mă innec în profunzimea oceanului de virtute vizualizand adevăratul concept al cuvîntului patrie. Doar atunci cînd mergi pe drumuri străine, începi a aprecia cu adevărat acel bust al lui Alexei Mateevici sau banală prăvălie , unde alergam cu ardoare cînd eram copila , începi a aprecia locul unde ai avut noroc să te formezi ca personalitate . Calea spre orașul meu mereu îmi va părea eternă , astfel de eternă precum ,, Calea Lactee ,, ,deoarece Caușeni este galaxia mea , este acel leagăn minuscul , unde mă simt prepotent , unde mă simt OM nemuritor.

Numele,prenumele: Pricop Gabriela
Institutie: Liceul Teoretic "Mihai Eminescu"
Clasa: a 10-a "B" profil umanist
Profesor: Ostaș Olga

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron