Despre localitatea Edineț, Republica Moldova, Dandara Vlad, clasa a VI-a

#1
Orașul meu natal poartă denumirea de Edineț. El este un oraș mic, dar foarte frumos .Aici poți găsi multe locuri frumoase, precum: parcuri, muzee, locuri de distracție pentru copii. Edineț este foarte frumos și verde, pentru că pe unde vei merge găsești copaci împrejurul tău. Este un oraș modern. Când te duci în centrul orașului, te simți de parcă ești într-o lume magică, deoarece sunt clădiri frumoase. Acest oraș are multe biserici construite mai demult. El are o istorie veche și foarte interesantă.
În oraș deseori se petrec reprezentări teatrale și activități interesante.Orașul Edineț are un drapel și o stemă frumoasă. Pentru prima dată Edineț a fost numit Viadinți. El atunci se socotea ca un târgușor mic. Iar prima școală deschisă în oraș a fost în anul 1861. Edineț este întins pe o suprafață de 840ha. Are și o Grădină Publică în numele lui Vasile Alecsandri, care se întinde pe 34,2ha. Populația orașului Edineț este de peste 25 de mii de locuitori, dintre care 13 mii români, 5800 de ruși, 4900 de ucraineni, 790 de romi și restul reprezintă minorități naționale. Mai sunt 5 instituții preșcolare, un gimnaziu și 4 licee. Avem în oraș și un spital mare.
Eu îmi iubesc orașul natal pentru că aici m-am născut și-mi petrec fericit copilăria împreună cu sora mea, părinți, rude și prieteni.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron