Ștefan Vodă-orășelul meu drag, Radu Adelina, cl. a III-a „A”, IP Școala Primară „Grigore Vieru” ,or.Ștefan Vodă, Moldova

#1
Ștefan Vodă - orășelul meu drag!
În apropierea hotarului dintre Ukraina și Republica Moldova, se află orășelul Ștefan Vodă. Este un oraș cu o istorie veche și foarte interesantă. Poate nu este atât de mare ca celelate orașe din Moldova, dar este un orășel curat, liniștit, cu oameni buni și gospodari. Își are farmecul său specific: copaci verzi, flori multicolore ce ne transmit un miros de parfum îmbătător.
Pe aleea din mijlocul oașului stau ca niște altare cu lumânările aprinse copacii de castani. Dacă mai faci câțiva pași, descoperi aleea copacilor de tei, în mijlocul cărora se află bustul marelui poet Mihai Eminescu. Aleea este amenajată cu bănci de lemn, unde oamenii se odihnesc seara ori în zilele de sărbătoare, astfel mai uită de grijile și problemele cotidiene. Și mie îmi place deseori să mă plimb cu prietenele mele, după ore, în acest parc liniștit și minunat. Am întâlnit tineri, copii și persoane adulte care citeau sau pur și simplu admirau natura. Aleea se termină cu câțiva brazi semeți și pini, pinre crengile cărora veverițele se întrec în salturi. Prin apropiere se află stadionul central, unde se desfășoară numeroase evenimente sportive. Am participat și eu în proiectul „Prin fotbal să creștem sănătoși”. Antrenorii ne-au învățat să jucăm fotbal în echipe de fete.
În miezul orășelului se află Piața Libertății, de unde ne privește cu atenție monumentul lui Ștefan cel Mare. Este centrul cultural al orașului. Deseori se organizează distracții pentru copii, concerte, manifestări culturale. Vis-a-vis de Pița Libertății se află Casa de Cultură. În incinta Casei de Cultură sunt două biblioteci mari, dotate cu cărți și calculatoare. Eu deseori vin în sala de lectură după ore. În spatele casei mele se află Școala Primară „Grigore Vieru”, unde vin de fiecare dată cu mare plăcere, deoarece mă întâlnesc cu prietenele mele și învățăm multe lucruri noi. De asemenea ne așteaptă dna Natalia, învățătoarea mea. Ea ne iubește pe toți, este ca o mamă, ne cuprinde, ne mângâie, ne dă sfaturi, dar uneori ne mai ceartă Recent ne-am întâlnit cu primarul orașului. Am discutat mai multe probleme actuale pentru orășelul nostru, am încercat să propunem și unele soluții.
Sunt mândră de orășelul meu pentru că aici îmi sunt oamenii cei dragi și mă simt fericită!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron