Ștefan Vodă-oraș cu nume mare, Apostol Rafaela cl. a III-a „A”, IP Școala Primară „Grigore Vieru” , Ștefan Vodă, Moldova

#1
Ștefan Vodă - oraș cu nume mare
Orice om în lume are o mamă, care l-a născut, un tată grijuliu și un loc natal, unde a crescut și a petrecut cea mai frumoasă perioadă din viață - copilăria.
Acest loc pentru mine este Ștefan Vodă.
Aici mă simt cel mai bine și nu vreau să plec niciodată din acest loc. Chiar dacă voi zbura de aici ca o pasăre din cuibușorul ei, acest oraș va rămâne pentru mine ca un colț de rai, care este gata să mă primească întotdeauna și să mă alinte cu locurile sale pitorești, cu aerul curat și cald și cu oamenii blânzi și primitori.
Ștefan Vodă este un oraș foarte curat și plin de oameni gospodari și harnici ca albinuțele. Toate ogrăzile și străzile sunt pline de flori, care mai de care, mai frumoase și mai parfumate. El este un oraș verde cu mulți copaci, parcă e un parc mare.
Toți oamenii care vin în ospeție se îndrăgostesc de acest paradis și nu se pot sătura de frumusețea și liniștea pe care el le-o dăruiește tuturor din plin.
Sunt mândră că orașul meu poartă numele marelui domnitor Ștefan cel Mare. Acest Voievod al întregului popor ne este model de credință în Dumnezeu, iubire de popor, jertfă, smerenie și demnitate. Noi, cei ce trăim într-un oraș care-i poartă numele, trebuie să-i urmăm exemplul și să dăm dovadă că suntem urmașii lui. Deci, avem marea și sfânta datorie de a ne apăra țara, neamul și credința.
Orașul meu te voi iubi, te voi ocroti și te voi purta în sufletul meu și în inima mea mereu!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron