Baștina mea, Ștefan Vodă, Izbaș Ionela, clasa a III-a „A”, IP Școala Primară „Grigore Vieru” , or. Ștefan Vodă, Moldova

#1
Baștina mea, Ștefan-Vodă

Ștefan Vodă, oraș mare
Cum nu există altul sub soare!
Cel mai frumos loc pe pământ
Despre care aș vrea să cânt!
Un oraș cu mândru nume,
Ce nu mai are seamăn pe lume.
Cu cei mai frumoși copii
Educați și instruiți de cei mai înstăriți
Profesori, învățători,
Oameni mari, marinimoși
Ce aduc orașului folos!

Copiii se nasc sub acelasi soare, sub acelasi cer, pe același pamânt, doar că fiecare pe meleagul său, fiecare cu baștina sa. Iată și eu, am cea mai frumoasă baștină si cel mai frumos meleag, cu cei mai buni oameni și, desigur, cu o natură splendida, cu numele Ștefan-Vodă.
Sunt mândra că m-am născut în acest oraș frumos ce poarta numele marelui Domnitor Ștefan-Vodă!!! Amplasat în partea de sud-est a Republicii Moldova, oraşul Ştefan Vodă este mic, dar cu o istorie veche, care dateaza din anul 1909 sub denumirea Chizil. Astăzi Ștefan Vodă este un oraş modern, cu o arhitectonică în care sunt strict divizate cartierele locative, centrul cu instituţiile publice, de deservire socială, unităţile comerciale, zonele de agrement şi zona industrială a oraşului. În inima orașului se înalță monumentul lui Ştefan cel Mare, constituind perla cea mai de preț.
Sistemul educațional al orașului cuprinde 2 instituții preșcolare, Liceul Teoretic „Ștefan Vodă”, Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” și Școala Primară „Grigore Vieru”. Școala de Arte „Maria Bieșu” are grijă de dezvoltarea spirituală a copiilor din localitate. Mă mândresc că sunt membru al ansamblului de dansuri populare „Izvoraș”, laureat al concursurilor naționale și internaționale.
Muzeul Naturii „Ștefan Tudoreanu” ne prmite să cunoaștem diverse specii ale florei și faunei din lunca râului Nistru, ne implică în concursuri și proiecte cu subiecte ecologice.
Fiecare zi în acest oraș este spectaculoasă având peisaje magnifice. Nimeni nu poate rămâne indiferent atunci, când vede pe alee castani înfloriți! „Lumânări" gigantice arzând cu focuri albe și roz, aprinse în primăvară în mijlocul frunzișului verde. Trecătorii se simt imediat bine și zâmbesc pe buze.
Orașul meu va fi întotdeauna… orașul meu. Aici este casa mea, aici este familia mea, aici sunt prietenii mei, aici am făcut primii pași, aici am învățat să vorbesc, aici am învățat să scriu… Aici am avut și am o copilărie fericită alături de cei dragi.
Localitatea mea este locul unde mă voi întoarce cu drag și unde toată lumea mă va aștepta cu brațele deschise.
Orașul meu va fi întotdeauna… orașul meu…

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron