Ștefan Vodă-oraș natal, Musteață Maria, clasa a III-a „A”, IP Școala Primară „Grigore Vieru” , or. Ștefan Vodă, Moldova

#1
STEFAN VODĂ – ORAȘ NATAL

Frumos ești tu, al meu oraș,
Cu lume bună și voioasă.
Cresc mândră pe-acest făgaș
În care mă simt norocoasă.
În minte și în inimă tu-mi ești,
Un loc miraculos ca în povești.
În suflet vei rămâne ca o odă,
Draga mea localitate, Stefan-Vodă!

În sufletul fiecărui copil este un loc pe care îl numește acasă. Pentru mine acasă este orașul Ștefan-Voda, locul în care cerul este mai albastru, soarele strălucește mai puternic, păsările mai frumos cântă, iar aerul are o mireasmă plăcută de fericire.
Orașul Ștefan-Vodă este centrul administrativ al raionului Stefan-Voda, amplasat în partea de sud-est a Republicii Moldova într-o zonă pitorească. Este foarte tânăr, are doar o jumătate de veac, care la o scară istorică este un timp scurt, dar a trăit și trăiește o viață deplină.
Îmi place că dimineața este umplut nu numai cu zgomotul mașinilor și adulților care se grăbesc la seviciu, dar și cu vocile copiilor. Dacă în oraș există copii, atunci cu siguranță viitorul este garantat pentru el. Aleile și parcurile umbrite de coroanele enorme ale teilor și castanilor bătrâni se prefac primăvara într-un ocean parfumat, iar toamna astern un covor moale și multicolor.
Îl iubesc pentru ca este frumos si linistit, cu oameni amabili, zâmbitori și foarte harnici, simpli și foarte plăcuți la vorbă, săritori la nevoie, de la care poți cere sfaturi, susținere și încurajare.
O deosebită splendoare și atractivitate prezintă monumentul Marelui Domnitor Ștefan cel Mare, situat în inima orașului, care a fost adus în dar de către locuitorii orașului Iași, România. Pe aleea parcului „Ion Palancean” se înalță bustul Luceafărului poeziei românești- Mihai Eminescu. Școala de Arte din orășel poartă cu mândrie numele renumitei cântărețe de opera – Maria Bieșu.
Probabil orașul meu e departe de ideal, dar am crescut aici și trăiesc. În acest orășel am făcut primii pași, aici am învățat primele cuvinte, aici e locul care mă va asteapta cu nerabdare, când îmi voi lua zborul.
Sunt mandră de localitatea mea și vreau să știe toți de ea!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron