Despre Chișinău, Republica Moldova, Baltag Alexandra, clasa a III-a C, IPLT„ Al.I.Cuza”,

#1
Chișinău, orașul meu

Născut în inima acestui colțișor de rai, orașul meu, Chișinău strălucește sub soarele Moldovei ca un diamant în adâncul mării. Câte orașe sunt pe lume, nici unul nu este ca al meu. Aici am văzut pentru prima dată lumina zilei, prima rază de soare, aici am făcut primii pași, aici mi-i casa părintească, aici e locul cel mai drag sufletului meu.
De câteva secole, orașul Chișinău crește și se înalță mândru și puternic pe cele șapte coline, fiind străbătut de râul Bâc, un afluent de dreapta al Nistrului și de râul Ișnovăț. Capitala țării își ridică spre cer umerii albi de piatră și turlele bisericilor ce poartă semnul dăinuirii, crucea. Pe lângă blocurile îngrijite și casele bătrânești apar și construcții moderne. Străzile lungi, bulevardele largi și luminoase, parcurile și scuarurile sunt tivite cu verdele arborilor și împodobite cu flori multicolore. Drumurile pe care circulă mașinile sunt întortocheate, umbrite de arbori, iar ulicioarele pe care se joacă copiii sunt misterioase. În acest oraș scufundat în construcții sunt o mulțime de grădini înfloritoare.
De o rară frumusețe este inima capitalei, Piața Marii Adunări Naționale. Acest loc este un leagăn al istoriei, supravegheat de crucea și sabia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, îmbrăcat în haină de bronz.
Deosebit de frumos este Chișinăul noaptea, când una câte una se aprind luminile felinarilor din parcuri și ale panourilor publicitare.
Sunt locuri minunate în Chișinău unde poți să te recreezi și să-ți petreci timpul liber cu familia, prietenii, cât și șă te dezvolți ca personalitate frecventând teatrele, muzeele, bibliotecile.
Chișinăul nu se mândrește numai cu locuri frumoase și pitorești, dar și cu oamenii săi harnici și ospitalieri. Își cresc copiii cu multă dragoste și-i învață să-și iubescă și să aibă grijă de orașul său, țara sa, să prețuiască tot ce ne-au lăsat strămoșii noștri.
Acest colțișor de rai devine un oraș european atractiv datorită obiectivelor sale istorice și culturale, care-și ține mereu ușile deschise pentru toți oaspeții, de care suntem oricând bucuroși.
Orașul meu natal e ca icoana sufletului meu, alături de chipul mamei și îmi va rămâne în suflet pentru toată viața. Te iubesc, Chișinău!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron