Despre Florești

#1
Stanchevici Maxim,
R. Moldova, or. Florești,
Școala Primară,
clasa a IV-a „D”
Coordonator: Andriana Gorceag
Localitatea mea- orașul Florești
Localitatea mea natală, locul unde s-au născut părinții mei și eu este orașul Florești. Este un orășel mic dar minunat și înfloritor.
Orașul meu are o floră și o faună de stepă, solul este de cernoziom, iar pe malurile Răutului se află stânci și toltre de calcar, fiind un peisaj pitoresc. În partea de est a orașului (partea veche) este un lac de acumulare pe Răut și un pod construit in 1913. Fondul locativ îl constituie case particulare cu 1-2 nivele și blocuri locative, majoritatea fiind construite in perioada sovietică, având de la 2 la 6 nivele.
Acestea se afla în partea de centru si de vest a localității. După anul 2005 s-au dat în exploatare unele blocuri noi cu 4-6 etaje, situate pe străzile Mihai Viteazul, Ion Creangă și Ștefan cel Mare. Cele mai frumoase locuri din oraș sunt parcul central, malurile Răutului, clădirea Gării feroviare, Restaurantul Central de pe str. 31 August, Muzeul de Istorie și Casa de Cultură. Îmi iubesc localitatea, aici întâlnești cei mai muncitori și harnici oameni. Viitorul meu este legat de orașul meu.
Localitatea mea e patria mea! Noi suntem viitorul ei, adevărați patrioți ai neamului. Iubiți-vă patria, copii, de mici!!!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron