Re: DESPRE LOCALITATEA FĂCĂENI - FĂCĂENI, UN LOC DEOSEBIT , BARBU VICTORIO DUMITRU ,clasa a III-a A

#1
FĂCĂENI, UN LOC DEOSEBIT
Comuna Făcăeni este situată în Câmpia Bărăganului cunoscută pentru solurile sale negre și pentru vegetația de stepă.
Pentru mine este un lucru fascinant și norocos, deoarece am avut prilejul de a mă naște într-un loc atât de plăpând și liniștit precum Câmpia Bărăganului. Aceasta este asemănătoare mării cu valurile sale limpezi și tulburi, atunci când vântul lin atinge vârfurile grâului care așteaptă, nerăbdător, odată cu trecerea timpului , să fie cules.
Este atât de frumos atunci când această bucată aspră de pământ este înconjurată de întreaga vegetație care mișună prin sfioasa, dar și valoroasa câmpie. Este un sentiment minunat , după părerea mea , când fenomenele extraordinare ale naturii lovesc întinderea vastă de pământ și o înfrumusețează din absolut toate punctele de vedere , mai ales vântul , masa de aer greu de potolit, care încearcă să îi scoată la vedere întreaga înfățișare, de multe ori încântătoare, iar de alte ori, timiditatea, care ascunde taine neștiute pe care dorește să le împărtășească. Nu doar prin aparențele sale , ci și prin felul ei de a fi, încântă ochiul și sufletul sensibil.
Așadar, noi, oamenii acestui loc, nu trebuie să ne rușinăm că nu avem un relief spectaculos, grandios, ci, dimpotrivă, să ne mândrim cu spectacolul pe care natura ni-l oferă aici, în inima holdelor, a câmpiei ce se leagănă în bătaia vântului sălbatic. Da, acesta este Făcăeniul pe care îl cunosc și căruia îi admir simplitatea și puterea de a mișca sufletele celor care au curajul și înțelepciunea de a-l descoperi!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron