Despre Târgoviște- Sandu Andra Maria,clasa a IV-a Școala Matei Basarab Târgoviște- Dâmbovița

#1
Orașul meu în viitor

Bună! Sunt Andra și am zece ani. Locuiesc în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița.
Orașul meu are școli dezvoltate, școli pe care oricine și le-ar dori vreodată,cu multe săli de clasă și multe materii practice și interesante,precum grădinărit, oră de croșetat, oră de supraviețuire, oră de lucru cu lut, oră de gătit.
Blocurile și casele sunt moderne și frumoase, iar zonele verzi sunt mult mai multe și, totodată, spațiile de joacă și agrement, au crescut și sunt gratuite pentru toată lumea dornica de mișcare și relaxare. Merg de fiecare dată când este însorit la plimbare cu prietenii și petrecem ore minunate împreună.
Oriunde privești, oamenii sunt fericiți și cu zâmbetul pe buze. Locurile de muncă se găsesc ușor, iar salariile sunt mari.
Numărul de locuitori a crescut și orașul a devenit mult mai populat. Nimeni nu mai vrea să plece de aici. Cei plecați se întorc acasă.
Târgoviște este un oraș cu o istorie foarte cunoscută, drept pentru care acum, numărul turiștilor străini este foarte mare.
Datorită apropierii față de zonele mirifice ale munților Carpați, dar și a peisajelor pitorești din împrejurimi, s-au dezvoltat nenumărate pensiuni și hoteluri, care au ajutat la creșterea economică a orașului. Este plăcut să locuiești în Târgoviște, pentru că intri ușor în contact cu turiștii străini și așa mi-am făcut mulți prieteni noi, pe care îi vizitez și eu la ei în țară.
Orașul meu este acum tot ce mi-aș putea dori. Este casa mea și aici vreau să am amintiri. Hai și tu pe la mine!
Sandu Andra Maria
Prof . coordonator Tudor Luminița Cristina
Școala Gimnazială Matei Basarab
Loc. Târgoviște
Jud. Dâmbovița
România

Re: Despre Târgoviște- Ioana Ana Maria ,clasa a IV-a Școala Matei Basarab Târgoviște- Dâmbovița

#2
Târgoviște, o pagină de istorie

Cu siguranță cei mai mulți dintre noi nu cunosc încă trecutul remarcabil al orașului Târgoviște. Probabil unii nu îl vor afla niciodată, deși el ne înconjoară pretutindeni. La fiecare pas găsim monumente, simboluri ale unor perioade glorioase, ce ne amintesc că acest oraș a fost unul cu o importanță deosebită. Pentru a vă demonstra acest lucru, aș vrea ca împreună să facem un tur al orașului.
Bineînțeles că la sfârșitul acestui tur ne așteaptă binecunoscuta Curtea Domnească, însă avem multe de văzut până acolo. Așa că vom începe cu lucruri mărunte, dar foarte importante. Spre exemplu, statuile din orașul Târgoviște, precum cea a lui Vlad Țepeș sau Mircea cel Bătrân ne arată că trecerea timpului a făcut ca bravi domni ai Țării Românești să domnească peste aceste locuri. De asemenea în Parcul Chindia ni se înfățișează busturile a altor treizeci și trei de domnitori, care au apărat cu vitejie orașul. Pe lângă acestea, avem în listă câteva muzee interesante. Muzeul de Istorie, Muzeul Național al Poliției Române sau cel al Evoluției Omului și Tehnologiei Paleolitic ne așteaptă pentru a ne prezenta ceea ce istoria a lăsat de-a lungul timpului în urma sa.
Târgoviște a fost cândva orașul celor cincizeci și trei de biserici. Astăzi, o parte din acestea au pierit, însă, mi-e greu să cred că nu vom remarca cel puțin una în timpul turului nostru. Fiecare ascunde o poveste impresionantă în urma căreia a fost ridicată de către un domnitor. Pe lângă acest lucru, este de remarcat arhitectura lor, dar și a celorlalte clădiri din epocă, ce înfățișează stilurile și evoluția arhitecturală a orașului încă din perioada Evului Mediu.
În cele din urmă, traseul nostru ne aduce la destinația mult așteptată, și anume Curtea Domnească. Atât ruinele cât și faimosul Turn al Chindiei ne dovedesc rolul militar pe care Târgoviște l-a avut. Chiar dacă acest loc și-a pierdut înfățișarea, el își păstrează atmosfera, aducându-ne în minte imaginea oștenilor venind să lupte sau a domnițelor îmbrăcate în haine medievale.
Acum, când turul nostru a ajuns la final, sunt sigură că v-ați convins de trecutul bogat al acestui oraș în care fiecare fir de iarbă emană istoria.
Ioana Ana Maria
Prof. Tudor Luminița Cristina
Școala Gimnazială “Matei Basarab”
Loc. Târgoviște
Jud. Dâmbovița
România

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron