Despre satul meu,Slobozia-Corni,jud.Galați,România de Irimia Andreea,cls.a VII-a

#1
IRIMIA ANDREEA-clasa a VII-a
Școala Gimnazială ,,Ion Creangă’’
Sat Tălpigi,județul Galați,România


Satul meu natal se numește Slobozia-Corni și este un sat din comuna Ghidigeni,județul Galați. Nu pot zice că este un sat foarte mare, dar nu este nici cel mai mic. El este foarte frumos și popular. Acest sat are o biserică ortodoxă nouă și frumoasă. Avem și biserică adventistă și o grădiniță pentru copii,cu un loc de joacă minunat.
În trecut,în acest sat erau ferme mari, care au rămas în mințile tuturor oamenilor și în istoria satului. În prezent oamenii se ocupă mult cu agricultura, cu creșterea animalelor.
Satul este bogat,are și dealuri,și imașuri și o parte din râul Bârlad trece pe la noi.
Oamenii sun foarte uniți,se înțeleg minunat și pun umărul împreună pentru binele satului.
Obiceiurile din trecut nu au fost uitate,pentru că toți le știu și le sărbătoresc.
Mi-am petrecut primii ani ai copilăriei aici și încă mulți ani voi sta aici,lângă părinții mei. Îmi iubesc foarte mult satul, pentru că multe din frumusețile naturii se află în el.
Primăvara,când înverzește pădurea și înfloresc toate florile este o încântare să respiri aerul curat și proaspăt al dimineților. Vara mergem pe deal toți copiii satului și admirăm peisajul care se deschide la picioarele noastre și până departe,cât vedem cu ochii. Toamna ajutăm la culesul merelor și strugurilor,dar mai ales ne place să ne jucăm cu frunzele căzute la picioarele pomilor. Iarna,însă, este anotimpul preferat al copiilor,pentru că facem curse cu săniuțele din deal și până în sat,pe ulița de lângă biserică sau de lângă grădiniță.

Prof.coordonator CHELE IONICA

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron