Despre localitatea Borlești, județul Neamț,Purcariu Eliza-Ștefania, clasa a IV-a, prof.înv.primar, Maria Darlea

#1
Localitatea mea
Localitatea în care m-am născut și am crescut și am petrecut copilăria se numește Borlești. Este o localitate frumoasă, așezată de-o parte și de alta a râului cristalin, cu un nume deosebit pentru sufletul meu, Nechit. Este mărginit către sud-vest de pădurea cu acelașii nume, Nechit, pădure minunată! Dacă te încumeți să o iei la pas pe șoseaua satului, ajungi într-un loc mirific ,cu o puternică încărcătura spirituală: Mănăstirea Nechit.
De curând satul Borlești a împlinit frumoasa vârstă de 600 de ani de la prima atestare documentară. Cât de frumos a fost sărbătorit acest eveniment cultural din viața satului nostru!
Și eu, alături de colegii mei, am dansat dansuri populare pe scena frumos amenajată pe malul pârâului Nechit. Tot satul s-a adunat în această zi de sărbătoare, cu mic, cu mare, să vadă marele spectacol. ,,Mugurașii Borleșteni”, formație din care fac și eu parte, a prezentat o suită de dansuri populare românești.
Satul meu are tradiții în organizarea de spectacole și festivaluri cu anumite ocazii. Festivalul,, Valerica Patrichi “ a adunat mii de spectatori și zeci de formații din județ și nu numai, pentru a sărbători a VI-a ediție. Eu și ,, Mugurașii Borleșteni” am fost din nou prezenți cu un spectacol adevărat.
Cum să nu fiu mândră de localitatea mea, Borlești! La ora de geografie l-am invitat pe domnul primar pentru a ne da informații ,în direct, despre localitatea noastră, trecut și prezent.
Am aflat că vom avea parte de proiecte realizabile ce vor schimba fața localității noastre: canalizare, gaz metan, asfalt pe toate ulițele satului. Cel mai mult mi-a plăcut atunci când domnul primar ne-a anunțat că școala noastră va intra într-un proces de reabilitare completă. Câtă bucurie pe mine și colegii mei!
După cele auzite de la domnul primar , m-am gândit că pentru localitatea mea ar trebui ca și locuitorii să schimbe fața satului în care trăiesc zi de zi: toate gardurile să fie colorate în culori calde, băncile de la porți să fie vopsite în culorile drapelului României, să nu existe urme de deșeuri sau ceva ce ar degrada frumsețea localității în care îmi petrec frumoasa mea copilărie. Flori și arbuști ornamentali o să plantăm noi, copiii satului.
Sunt mândră că sunt borleșteancă!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron