Despre localitatea Cîmpina, Jud. PH, Petre Mario, clasa a IV-a

#1
Orasul meu natal
Petre Mario – clasa a IV-a – Școala Gimnazială B P HASDEU Câmpina
Coordonator, Prof.pt.înv. primar Chirică Andra

Intr o seara ,eu cu bunica mea stateam la povesti. Am rugat -o sa mi povesteasca de orasul meu natal. Dansa cu drag mi- a povestit multe lucruri interesante despre Campina. De exemplu: este situat pe Valea Prahovei, înconjurat de trei râuri , care au modelat terasa Campinii. Ascultand ceea ce- mi poveste, mi se parea interesant.
Mi -a povestit ca biserica romano -catolica ”Sfantul Anton” este construita in stil baroc si a fost data in folosinta in anul 1909 de Anton Raky. Eu am fost cu bunica mea la aceasta biserica si mi a placut foarte mult.
Am intrebt -o de Castelul Hasdeu . Aceasta mi -a spus ca este construit de Bogdan Petriceicu Hasdu ,ridicat in memoria fiicei lui Iulia Hasdeu. Devenea totul foate interesant si eram numai ochi si urechi ascultand istoria orasului.
Stiam de la unchiul meu ca exista si muzeul ”Nicolae Grigorescu” . Acesta mi -a povestit ca este amenajat in fosta locuinta a pictorului Nicolae Grigorescu.
Un alt loc minunat pentru mine este lacul. Am intrbat -o pe bunica mea daca stie istoria acestui lac.Dansa mi- a povestit ca acum multi ani in urma exista o biserica. Din cauza pacatelor credinciosilor s -a scufundat in acest lac. Biserica se numea”Lacul Bisericii”. In anul 2011 , primaria a renovat acest lac , amplasand hidrobiciclete , barcute, locul revenind la gloria de odinioara.
Din tot ce mi a povestit bunica , eram foarte mandru sa fac parte din acest oras.
S -a faut tarziu .Timpul s- a scurs repede, venise ora de culcare.Am rugat -o ca data viitoare sa -mi povesteasca continuarea. Am adormit cu gandul la ce o sa mai aflu despre acest oras minunat.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron