Despre localitatea Rediu, Judetul Neamt, Ciangu Alexia, Clasa a III- a, Prof.inv.primar Purcariu Carmen

#1
Satul meu, Rediu,din judeţul Neamt, este locul copilăriei mele, este spaţiul în care trăiesc de la cea mai fragedă vârstă. Aici sunt bunicii mei, prietenii mei, uliţele pe care am făcut primii paşi.
Sunt bucuroasă că trăiesc într-un loc plin de istorie, prin care a trecut şi domnitorul sfânt al Moldovei, Ştefan cel Mare. Denumirea localităţii, „Rediu”, înseamnă pădure tânără. Este un sat istoric, întemeiat acum aproximativ 400 de ani.
Ca şi forme de relief, satul meu natal are şi câmpii întinse, dar şi dealuri frumoase şi verzi, acoperite de păuri seculare de fagi şi paltini. În centrul satului se află şcoala noastră dragă.Alături de celelalte instituţii ale statului, şcoala este centrul comunitătii noastre, este cea care ne dă aripi şi lumină spre toate zările. Mi-aş dori ca satul meu să ofere facilităţi locuitorilor săi, la fel ca marile oraşe ale ţării.Aş vrea ca şcoala să aibă o sală de sport modernă.Vreau ca toate drumurile care străbat satul meu să fie însoţite de piste pentru biciclete.Mi-ar plăcea să avem un parc de distracţii adevărat, cu leagăne, tobogane şi tiroliene. O altă dorinţă de suflet, care provine din faptul că cea mai mare pasiune a mea este lectura, ar fi ca în satul meu să existe o bibliotecă imensă, cu spaţii amenajate chiar în aer liber, la care toţi copiii şi ceilalţi locuitori să aibă acces zilnic. Aş fi încântată dacă ar fi invitaţi aici oameni de cultură, scriitori, care să cultive în sufletul tuturor dragostea pentru lectură. În sala mare a bibliotecii vreau să se organizeze cursuri de limbi străine.
Lângă bibliotecă vreau să găsesc o sală de cinema spaţioasă, unde toţi copiii ar putea viziona filme şi animaţii.Nu în ultimul rând, aş vrea să se construiască un teatru de vară, unde, printre invitaţi să se numere trupe de teatru adevărate, vedete din lumea muzicii de calitate şi chiar vedeta mea preferată, Karol Sevilla. Dorinţe materiale aş mai putea avea. Însă, pentru că nu toate se pot realiza în viitorul apropiat, vreau din suflet ca locuitorii din satul meu să fie mai buni, mai generoşi, mai dornici de a trăi într-o lume mai bună şi de a face ceva pentru a schimba lumea!

Ciangu Alexia,clasa a III-a
Scoala Gimnazială, Comuna Rediu, Judetul Neamt
Coordonator: Prof.înv.primar, Purcariu Elena -Carmen

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron