Scoala Gimnaziala ,,Stefan cel Mare" Zemes, jud. Bacau

#1
Am vorbit cu bunica!
de Spătaru Alice- Ioana, clasa a VI-a
Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Zemeș
Prof. Buruiana Madalina

Doi cei mai buni prieteni, Maria şi Radu, au ieşit pe afara să se joace, dar Radu a observat când se uita la prietena lui, care era cam supărată. La un moment dat Radu spune:
R:-Maria, esti supărată?
M:-Nu, sunt doar îngândurată.
R:-De ce? S-a întamplat ceva?
M:-Nu s-a întâmplat nimic dar am stat de vorbă cu bunica mea.
R:-Şi ce ţi-a spus de te-a îngândurat?
M:-Mi-a povestit despre copilăria ei, mi-a povestit desre copiii cu care se juca seară de seară, despre legăturile strânse dintre ei ,,prieteniile pe atunci erau sincere, oameni mai apropiaţi. Iar părinţii nu erau obligaţi să plece de lângă copii pentru un loc de muncă, mie una mi-ar fi placut foarte mult să trăiesc pe vremea aceia.
R:-Nu erau jocuri, jucării, jocuri pe calculator şi nici nu mai spun de dulciuri și de fructe exotice: banane, mango...şi în plus puteai să iei legătura cu o grămadă de persoane din străinătate.
M:-Existau, dar foarte puţine, în zona Moldovei...şi totuși copiii erau mult mai bucuroşi chiar dacă alimentele erau limitate. Astăzi părinţii noştri, după părerea mea, ne cam menajează.
R:-Da, dar pentru mine nu e o problemă.
M:-Pentru mine da, aş vrea să fiu responsabilă de pe acum pentru a mă putea descurca în viață.
R:- Şi tu ai dreptate dar momentan suntem mici şi cât timp părinţii noştri sunt sănătoşi, pentru mine nu este o prioritate sau o preocupare prea mare asta....
M:-Daaa.... acum aş vrea să mergem în parc, vii?
R:-Desigur!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron