Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Zemeș, comuna Zemeș, județul Bacău

#1
Localitatea mea
elevă, Alupei Antonia Elena, clasa a VI-a
Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Zemeș, comuna Zemeș, județul Bacău
prof. Buruiană Mădălina

Comuna s-a fomat pe valea Tazlăul Sărat, de unde a primit și această denumire. Acum, se numește Zemeș, o comună de vis în care mulți ar dori să locuiască.
Dealurile o înconjoară, natura este prezentă peste tot iar oameni frumoși și buni locuiesc în ea. Nu duce lipsă de nimic. La noi în localitate toți cetățenii suntem un întreg, unul mare și frumos și ne străduim ca micul nostru ,,orășel’’ să rămână tot mai sus,unde îi este locul. Da,zic foarte bine,este ca un mic orășel,dotat cu minimarketuri,parcuri, școli, un hotel de 4 stele, biserici, mănăstire, muzeu și izvoare naturale care curg din munți cu o apă sălcie și foarte sănătoasă.
Pentru că tot spuneam de munți, Dealul Ciucului este cel mai special loc. Urci în sus și cum urci, îți adie vântul prin față și te cuprinde o dulce melancolie, așa ca și cum ai pluti pe aripile unui dragon blând și prietenos, apoi ajungi în vârf iar câmpul tău vizual va fi luminat de splendoarea minunatului peisaj al localității Zemeș. Te uiți în zare și cuprinzi cu ochii tot ,,orășelul’’ nostru.
Ce este și mai frumos, e acel moment în care stai jos, pe iarba verde, iți miști priviea într-o parte și în alta și zici în gândul tău: ”Cât este de spectaculos. Curat, luminat, cu soarele pe cerul albastru ce-și trimite razele sale de aur către noi...Nu aș mai pleca de aici!”. Eu una asta am în gând de fiecare dată când urc acolo sus. Da, un copil de 13 ani poate să zică asta.
Mulți vizitatori rămân plăcut impresionați de bogăția noastră.
Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron