Despre localitatea Moinești, județul Bacău, Avasiloaie Bogdan-Gabriel, clasa a VII-a

#1
Orașul meu, Moinești, în viitor
Școala Gimnazială „Ștefan Luchian” Moinești

În viitor, orașul meu aș vrea să fie mult mai dezvoltat și mai bine structurat. La început, ar trebui adăugate panouri solare, care să fie plasate pe acoperișurile blocurilor, acestea oferindune-ne energie electrică și apă caldă ecologic, direct de la soare. Cetățenii din orașul meu au nevoie de locuințe mai mari, mai bine construite și de blocuri cu mai multe etaje. Instituțiile din oraș trebuie organizate prin mai multă tehnologie, primăria municipiului fiind locul în care se decid proiectele pentru întregul oraș ar trebui să fie mai mare, totul bazându-se pe robotică și internet. De asemenea, secțiile de poliție, magazinele pot fi mult mai dezvoltate, totodată asigurându-se mai multe locuri de muncă pentru locuitori, aceștia putând să lucreze fără a face navete în alte orașe, ducând o viață mai bună.
Totul se poate baza pe ecologizare, fiecare locuitor fiind nevoit să dețină mașini electrice, acestea biliard, iar sistemul de salubrizare ar trebui mai bine organizat, existând produse ecologice care se pot reutiliza și coșuri speciale de gunoi. Acestea sunt elemente ce pot „reînvia” orașul. Spațiile verzi ar trebui total reorganizate, parcurile având mai multe spații de joacă , mai mari, noi cetățenii plantand mai mulți copaci, prin acest lucru putând îmbunătăți calitatea aerului. Copiii ar trebui să aibă ocazia de a practica mai mult sport, acest lucru determinând amenajarea mai multor piste de biciclete si terenuri de baschet, fotbal sau alte sporturi ce îmbunătățesc sănătatea și dezvoltarea noastră. Tot în legătură cu dezvoltarea cetățenilor, spațiile de agrement trebuie reamenajate, restaurante, piscine,hoteluri si mai ales spațiile comerciale și de ce nu, chiar si construirea unui mall pentru a avea toate condițiile ca și intr-un oraș mai dezvoltat. Cultura locuitorilor trebuie respectată prin înființarea mai multor biblioteci, chiar si cele virtuale, cinematografe în care putem viziona filmele preferate , documentare sau construirea unor săli de festivități pentru piese de teatru, spectacole in care ne putem cunoaște artiștii preferați.
Școala reprezintă o parte foarte importantă din viața fiecărui om, deci putem renova sălile de clasă, tablele de scris ar trebui înlocuite cu cele digitale , dezvoltarea mai multor laboratoare de biologie, chimie sau fizică pentru îmbunătățirea metodelor de învățare. Monumentele istorice prezente în orașul meu ar trebui îmbunătățite, dar păstrând arhitectura veche, acestea fiind edificii ce renasc momente istorice .
Cam așa imi doresc eu să „renască” orașul meu, cetățenii ducând o viață mai bună si mai sănătoasă, iar eu fiind fericit că i-am oferit deja un viitor mai bun .

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron