Despre localitatea Călărași, judetul Călărași, Ghiță Alexandru, clasa a IV-a

#1
Călărași
Elev: Ghiță Alexandru
Clasa a IV- a A
Prof. coordonator: Radu Maria
Colegiul Economic Călărași
Jud. Călărași
România

Călărași este orașul în care am crescut. Am aflat că s-a scris prima dată despre el în anul 1700. S-a mai numit Lichirești, dar și Știrbeiu.
Din Instanbul plecau călăreți ștafetari și schimbau caii la Lichirești. Din acest motiv așezarea a căpătat numele de Călărași.
Orașul este foarte norocos pentru că este mărginit de brațul Borcea, un braț important al Dunării, având numeroase ostroave de o frumusețe rară, pline de păsări și de animale sălbatice. Orașul este înconjurat de terenuri agricole foarte roditoare.
În 1734 Călărașiul a devenit târg. Lumea era foarte fericită când venea aici.
Călărașiul era un câmp de luptă acum mult timp. Aceste bătălii au fost cu turcii pentru păstrarea Luncii Dunării.
Acum Călărașiul este un oraș de mărime medie și frumos. Se organizează festivaluri muzicale și spectacole interesante precum: Hora Mare la care am participat cu mare mândrie, Flori de Mai. Parcul Mare din Călărași este un parc important și atractiv pentru copiii sau bătrânii care vor puțină relaxare.
În oraș poți vizita Muzeul Dunării de Jos sau Muzeul Călărașiului unde afli lucruri folositoare. Familiile sau cuplurile pot vizita și Grădina Zoo, iar după plimbare pot lua masa la unul din restaurantele din apropiere.
În vacanță fac excursii cu bicicleta cu tatăl meu. Sunt peisaje minunate! Oamenii își pot achiziționa suveniruri de la Centrul Catex. Pasionații de cascadorii cu bicicleta sau trotineta se pot duce în Parcul Dumbrava la Skate-Park. În Călărași se organizează întreceri cu bicicleta sau concursuri pe role.
Acest oraș are foarte multe rezultate sportive. Are o echipă de handbal excelentă! Are și niște rezultate foarte bune la atletism, canotaj și baseball.
Călărașiul are o zonă turistică foarte bună. Turiștii pot face plimbări cu barca pe Borcea sau se pot duce la Mănăstirea Crucea de Leac, o mănăstire cunoscută și vizitată de turiști. Poți să vizitezi insulele din apropierea Călărașiului. Poți să vizitezi orașul Silistra.
Municipiul Călărași este un oraș european în care se implementează multe proiecte educative și interesante.
Mă bucur că trăiesc în acest oraș minunat, aflat în plină dezvoltare!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron