Despre localitatea Ciorogârla , jud.Ilfov, Gabriela Spătăroaia, Cls a III-a,Șc.Gimn.Nr.1 Ciorogârla,Înv.Bundă Carmen

#1
Acasă e Ciorogârla!

Pentru mine acasă e Ciorogârla, acolo unde am deschis ochii, unde cresc, mă perfecționez și unde ,sper eu, îmi voi crește copii. Ciorogârla este pitoreasca comună din apropierea capitalei României, București, cunoscută mai ales, prin mânăstirea ce se află pe teritoriul ei ,încă din vremuri îndepărtate.
Prin mijlocul comunei mele trece Ciorogârla,afluent al râului Dâmbovița. Pe malul râului Ciorogârla noi, copiii împreună cu părinții, pescuim, ne plimbăm cu barca, ne jucăm diverse jocuri și ne relaxăm. Lângă școala mea se află un parc în care ne petrecem timpul distrându-ne în locurile special amenajate cu noi aparate de joacă, cu topogane, leagăne, piste pentru bicicliști...
Aici este mânăstirea de vis, Sămurcășești, ctitorie a boierului Constantin Samurcaș și a soției sale. De curând livada fost înlocuită cu plantații tinere de pomi și s-a reamenajat parcul de la intrarea în mânăstire.
Un alt loc interesant și plin de istorie este Conacul Boieresc, care a aparținut lui Giugurtu –mare boier. Tot aici găsești baza sportivă Ciorogârla renumită atât prin echipa de fotbal feminin,cât și prin cea de fotbal masculin.
Aici descopăr pe zi ce trece că e locul care îmi aparține! Acasă pentru mine e Ciorogârla!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron