Scoala Gimnaziala ,,Stefan cel Mare" Zemes, jud. Bacau

#1
Satul meu natal
Elev, Mititelu Radu-Ștefan, clasa a IV-a
Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mareˮ Zemeș, jud. Bacău
Prof.înv.primar, Fodor Lenuța

Comuna mea se numește Zemeș și este una cu doua sate: Zemeș și Bolătău. Eu locuiesc chiar în satul cu același nume ca al comunei și sunt fericit că m-am născut aici.
Din povestirile părinților mei am aflat că pe aici a trecut însuși domnitorul Ștefan Voievod, în luptele sale și că s-a mirat de pădurile dese, dar și de ,,acel lichid negru mirositorˮ cu care oamenii își ungeau pe atunci gardurile.
Localitatea mea natală se află în județul Bacău, în Moldova cea sfântă și greu încercată de-a lungul istoriei. Păstrăm și noi, aici, la Zemeș izvoare istorice, bisericuțe vechi din evul mediu, dar păstrăm și obiceiuri și datini strămoșești. Cel mai mult iubim obiceiurile de iarnă, când și noi, copiii, mergem din casă în casă fie cu colindul, vestind Nașterea Domnului Iisus Hristos, fie cu Steaua, iar de Anul Nou umblăm cu Ursul, Căprița, sau Sorcova.
Zemeșenii sunt oameni harnici și gospodari, care-și fac case frumoase, care plantează pomi, își țin gospodăriile curate și se îngrijesc de educația copiilor lor.
Mie îmi place comuna mea pentru că-mi pot petrece timpul liber în aer curat, mă pot bucura de natură, fiind o zonă mai ferită de aglomerații. Îmi doresc ca oriunde mă voi duce, atunci când voi fi mare, să-mi fac mândri părinții, nașii care m-au botezat și pe toți consătenii mei.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron