Scoala Gimnaziala ,,Stefan cel Mare" Zemes, jud. Bacau

#1
Un Zemeș pitoresc
Elev, Ivu Iustin-Teodor, clasa a IV-a
Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mareˮ Zemeș, jud. Bacău
Prof.înv.primar, Fodor Lenuța

Comuna noastră se numește Zemeș. Este o comună așezată în județul Bacău, unde oamenii harnici și gospodari o fac să înflorească din ce în ce mai mult.
Zemeșul meu are o istorie impresionantă și multe tradiții ce s-au păstrat din strămoși. Pe teritoriul ei, Elena Sturza a ridicat o biserică închinată lui Dumnezeu, care a devenit apoi un schit de maici. Așadar, aici, la noi, dăinuie un spirit monahicesc, creștin-ortodox, al înaintașilor noștri.
Așezată la poalele Munților Goșmanului, înconjurată de păduri dese de foioase și conifere, binecuvântată de Ștefan cel Mare, comuna mea este privilegiată între alte vecine. Are în adâncuri ,,aurul negruˮ, o bogăție de nedescris, are oameni fruntași, educați, care fac cinste numelui Zemeș. Ne mândrim cu școala noastră, ce poartă numele voievodului Ștefan cel Mare. Aici cadrele didactice, foarte bine pregătite sunt dornice să dăruiască tot ce au mai bun în educația elevilor, pe care îi implică în proiecte și concursuri variate. Ne mândrim cu toții că avem în comuna noastră o mare campioană olimpică, la canotaj, pe Iuliana Popa. Ea nu ne-a uitat și , în fiecare an, la premiere, dăruiește cărți celor cu medii foarte bune.
Prin tradițiile și obiceiurile prezentate cu ocazii diverse, păstrăm valorile ce ni le-au lăsat strămoșii noștri, care au luptat pentru meleagurile noastre și pentru credința noastră.
Nu aș părăsi satul meu natal dacă viața m-ar duce departe, ci m-aș întoarce mereu, pentru că aici este o bucățică din sufletul meu.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron