Despre Umbrărești, județul Galați, Zaharia Marina, clasa a V-a

#1
Localitatea în care trăiesc este extrem de frumoasă. Aceasta este situată într-o zonă de câmpie, ceea ce o face să aibă unele locuri din natură extrem de încântătoare. Dacă privești aceste peisaje miraculoase, poți zări râul Bârlad care trece pe aici. Majoritatea oamenilor se ocupă cu agricultura. Aici există multe clădiri importante, dar nu foarte numeroase. De exemplu, poți găsi: două școli, trei biserici, un dispensar, o farmacie și primăria. Pe aici se spun multe povestiri, însă lumea se contrazice pentru unele dintre ele. Ca exemplu pot da numele localității. Aici este foarte multa umbră, dată de copacii înalți, de aceea unii oameni spun că, într- o zi, cu mult timp în urmă, afara era foarte cald, și, atunci, Ștefan Cel Mare s-a așezat la umbra unui copac, situat aici, cu mult timp în urmă, acum inexistent. Însă alții spun că numele provine de la un mare om, oștean viteaz în oastea lui Ștefan cel Mare, Condrea, care ar fi primit pământ aici pentru faptele de vitejie săvârșite. Dacă vii aici, vei găsi multe case bătrânești, deoarece aici locuiesc multi bătrâni, chiar și unii de pe vremea războiului. Când eram mai mică, bunica mea îmi povestea că era mult mai greu să trăiești, decât acum . Că atunci când era mică, părinții ei au ascuns-o, ca să nu fie furată de cotropitori. Această localitate a suferit multe, însă încetul cu încetul, a reușit să se dezvolte cu bine .
Localitatea mea de suflet, Umbrăreștiul nostru iubit, este un sat turistic, care poate fi îmbogățit, având în vedere că oferă locuri frumoase pline de peisaje impresionante. Ca o rază blândă de soare, satul nostru te primește cu căldură și emoție să îl cunoști. Sub bolta cristalină se află marea întindere de tezaur românesc.
Umbrăreștiul, satul nostru drag, casa părintească plină de dor, îți învăluie inima cu bucurie, îți umple sufletul cu emoție, te poartă într-o lume de vis. Picături de emoție se scurg pe ochii sufletelor noastre, iar chipurile noastre se oglindesc în apa cristalină.
Florile înmiresmate te adorm cu parfumul lor și te conduc în șoapte dulci, cu pace, în lumea viselor, deasupra murmurilor valurilor. Din punctul meu de vedere, satul meu e unic. Aici, la sat s-a născut vesnicia, căci aici ne-am născut. O tânără pădure te așteaptă cu drag. Aerul blând te atinge ca o mângâiere caldă, iar lumina aurie te învăluie cu căldură. Sub vălul nopții, se întind paznicii pădurii, înalții copaci, de diferite feluri, ce apără natura. Casa tuturor vietăților, pădurea, e miculul nostru colț de rai. De dorești să ne vizitezi, te asteptam cu drag!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron