Despre localitatea Ciorogârla , județul Ilfov, Ivan Ionuț Alecsandru ,Cls a III-a,Șc.Gimn.Nr.1 Ciorogârla,Înv.Bundă Carm

#1
Ciorogârla ,mândra mea

Localitatea mea natală, Ciorogârla, se află în județul Ilfov fiind așezată în partea de vest a capitalei, la șapte kilometri.
Prin mijlocul comunei mele trece râul Ciorogârla, de unde și denumirea ei. La ieșirea din Ciorogârla ,spre satul Dârvari, se află Mânăstirea Sămurcășești.Locuitorii comunei sunt oameni harnici și gospodari ce se ocupă cu agricultura și trăiesc în case bine îngrijite.
Graiul ciorogârlean are la origine dialectul muntean iar numele comunei vine de la ”ciori în gârlă”. Mândra mea așezare este alcătuită din satul Sârbi, situat pe malul stâng al râului Ciorogârla , pe partea dreaptă se află satul Români și mai este și satul Dârvari. Această comună are: două școli, două gradinițe, două terenuri de sport, două săli de sport, multe magazine, restaurante, biserici, o mânăstire renumită, o Primărie nouă, dispensar și altele. În centrul comunei este amplasat Monumentul Eroilor neamului unde, atât elevii , cât și toți locuitorii comunei aduc omagiu jerfei eroilor.
În anii de după Revoluție comuna mea s-a dezvoltat foarte mult.
Eu mă consider norocos că m-am născut aici și îmi doresc să cresc împreună cu localitatea mea.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron