Despre localitatea Ciorogârla , județul Ilfov, Andrei Vărzaru,Cls a III-a,Șc.Gimn.Nr.1 Ciorogârla,Înv.Bundă Carmen

#1
Ciorogârla mea
Eu, Andrei ,am vârsta de 10 ani și locuiesc în localitatea Ciorogârla de când mă știu.
De-a lungul anilor comuna mea s-a schimbat mult, ori prin renovarea străzilor, ori prin dărâmarea și construirea instituțiilor. Acum aproape 100 de ani purta numele de Ciorogârla-Dârvari. La Ciorogârla Pamfil Șeicaru avea un conac, unde, după 1944, s-a instalat marele Mihail Sadoveanu. Acest fapt l-a determinat pe Șeicaru să-l numească într-un pamflet pe renumitul scriitor „contele de Ciorogârla”.
În momentul de față, comuna este numită simplu,și anume Ciorogârla. Străzile ei sunt amenajate cu pavele ,bănci, coșuri de gunoi, o mulțime de case se ridică peste noapte, iar Școala Gimnazială nr 1 Ciorogârla se extinde având acum și o sală de sport. În curtea școlii mele se află un parc pentru relaxarea și distracția noastră, a copiilor. Anul trecut a fost renovată și curtea Liceului Tehnologic Pamfil Șeicaru, dar și căminul liceului în care de 2 ani sunt cazați studenți/profesori stagiari din Turcia, și ,mai nou, din Malaysia. Stiu asta de la sora mea, care e una dintre cele mai apreciate eleve din liceu.
Au fost ridicate de curând o nouă primărie - cu care ne mândrim, un minimarket, o grădiniță foarte spațioasă, un alt teren de sport …
Mai nou , din localitate ajungem cu ușurință în București cu ajutorul transportului în comun , ceea ce ne face viața mai ușoară. Așteptăm deschiderea căminului cultural și a unei carmangerii.
Dacă în prezent se întâmplă atâtea lucruri bune, să vedeți ce va urma atunci când voi crește eu mare!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron