Despre localitatea Giubega, județul Dolj, Ghiță Andrei, clasa a IV-a

#1
LOCALITATEA COPILĂRIEI MELE, GIUBEGA
GHIŢĂ ANDREI, CLASA A IV-A,
ŞCOALA GIMNAZIALĂ GIUBEGA, JUDEŢUL DOLJ
PROFESOR COORDONATOR TUDOR CAMELIA MĂDĂLINA


Localitatea în care trăiesc se numeşte Giubega (comuna Giubega), fiind o localitate destul de mare din judeţul Dolj, cu oameni harnici şi gospodari. Este situată într-o zonă de câmpie - Câmpia Băileştilor, cu relief neted, clima blândă şi soluri fertile, dovada fiind întinsele terenuri agricole cultivate de micii fermieri din localitate.
Localitatea este traversată de o şosea importantă (E 79), care leagă două oraşe mari din zona noastră Craiova – Calafat.
Pe acest drum principal se află cele mai importante institutii ale localităţii: Primăria şi Consiliul local Giubega, grădiniţa, şcoala, căminul cultural cu biblioteca localităţii şi sediul politiei. Dupa ce mai înaintezi prin comună, vezi biserica maiestuoasă, frumos împodobită, care ne asteaptă cu porţile deschise.
În această localitate se păstrează mai multe tradiţii şi obiceiuri, aproape pentru fiecare sărbătoare religioasă în parte, dar cele mai frumoase sunt de sfintele sărbători de Crăciun şi de Paşti. Cel mai iubit obicei de Paşti este hora satului, la care participă majoritatea locuitorilor, de la mic la mare, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare.
Frumuseţea acestei comune poate fi observată vara, atunci când oamenii îşi îngrijesc cu totii casele si grădinile, parcă luându-se la întrecere. Suntem o comunitate de oameni ambiţioşi, mândri că aparţinem acestui colţ de rai. Pe unde mergi întâlneşti oameni de toate vârstele, oameni muncitori, simpli şi foarte plăcuţi la vorbă. Copiii comunei îi au drept exemplu pe părinţi şi profesori, iar ei se străduiesc să fie cei mai buni elevi.
Îmi iubesc comuna pentru că este locul unde trăiesc, este locul unde mă simt în largul meu . Acest tărâm încărcat de un farmec aparte va fi locul unde mă voi întoarce iar și iar...
Giubega este cea mai frumoasă comună în care mă bucur că locuiesc!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron