Despre localitatea Ciorogârla , județul Ilfov, Adrian Floroiu,Cls a III-a,Șc.Gimn.Nr.1 Ciorogârla,Înv.Bundă Carmen

#1
Despre localitatea mea

Comuna mea se numește Ciorogârla. Aceasta se află în județul Ilfov,la sud-vest de capitala țării, municipiul București. Eu cred că am avut un sat frumos de la început pentru că aici au poposit mulți oameni bogați. Unul dintre aceștia fiind politicianul Grigore Gigurtu care a lăsat în urma sa un conac. Astăzi mai sunt doar ruinele lui care nu pot fi vizitate din neglijență. Vă spun un secret: eu l-am vizitat fără știrea părinților și mi s-a părut foarte interesant. Stiți cum am scăpat de pedeapsă? Am fost cu un prieten mai mare, iar norocul meu a fost că și tata a procedat la fel atunci când era cam de vârsta mea.
Îmi place să merg la colindat prin Ciorogârla, sunt nelipsit de la „Ziua Comunei” de pe data de 15 August și ador tradiția Ulbucile. Să vă povestesc puțin: aceasta se sărbătorește odată cu Lăsatul Secului. Ne adunăm, cu mic cu mare, la marginea satului și dăm foc cauciucurilor pentru a alunga toate relele.
Cu ajutorul unei cutii de tablă, cretă și puțină cenușă tata imi confecționează o ulbucă cu care mă pot juca și care arde minute în șir ca o făclie.
Este un moment „dulce ” pentru că mămicile noastre împart dulciuri.
În prezent suntem o populație numeroasă de 6200 de locuitori. Comuna mea este în curs de dezvoltare și avem toate utilitățile necesare. În această primăvară strada mea s-a modernizat foarte mult. Acum avem pomi fructiferi,flori și un trotuar pe unde pot merge în siguranță cu bicicleta. Avem și coșuri de gunoi și mi-aș dori ca toți să fim mai atenți și să aruncăm gunoiul în locurile special amenajate.
În curtea școlii este un parc foarte frumos și viu colorat unde eu mă joc destul de des cu surioara și verișorul meu.
Cel mai minunat loc este Mânăstirea Sămurcășești unde vin zi de zi zeci de vizitatori.Aici este un mic colț de Rai.
În viitor mi-aș dori încă un parc în apropierea noastră și spații special amenajate pentru a petrece mai mult timp la marginea pădurii.
Sunt norocos pentru că locuiesc în Ciorogârla și mă mândresc cu comuna mea!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron