Despre localitatea Brețcu, județul Covasna, Ciubotaru Paula, clasa a IV-a

#1
Acasă

Ciubotaru Paula
Clasa a IV-a
Coordonator: Moroianu Doina
Școala Gimnazială ,,Comenius”
Brețcu, jud. Covasna

Locul în care mă simt liberă și în siguranță este satul meu natal. Aici am deschis ochii spre lume și am făcut primii pași în ea. Este locul unde am copilărit și am adunat amintiri scumpe sufletului meu. Aparțin acestui loc, el face parte din mine, este CASA MEA!
Satul meu este așezat la poalele Munților Brețcului și este străjuit de dealuri line, străbătute de apele repezi ale pâraielor venite din munte. În apropiere se află Pasul Oituz, pas ce face legătura între Transilvania și Moldova. Pe-aici s-au dat lupte grele în timpul primului război mondial. Tot aici a fost și un castru roman, Angustia, ale cărui ruine încă mai așteaptă să fie săpate și cercetate. Cine știe ce povești ne-ar putea povesti...
În satul meu trăiesc laolaltă români și maghiari în bună înțelegere. Sunt oameni harnici și își câștigă traiul zilnic muncind în agricultură și în puținele făbricuțe din zonă. Cresc animale și cultivă cu drag pământul, care nu este cel mai roditor fiind o zonă cu dealuri. Scârțâitul carelor încărcate, mirosul proaspăt al fânului cosit, cântecul legănat al tălăngilor turmelor ce se întorc în sat, dangătul clopotului bisericii vechi de peste două sute de ani sunt lucruri ce s-au întipărit în sufletul meu, lucruri pe care le voi duce cu mine oriunde aș pleca.
Aici locuiesc împreună cu familia mea, părinții mei, bunicii, prietenii, tovarășii de școală și de năzbâtii și multe alte persoane dragi mie. Aici avem îngropați moșii și strămoșii, aici este locul unde îmi găsesc liniștea, aici este ACASĂ!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron