Re: Despre localitatea Campina,Sc. Gim.B.P.Hasdeu, Jud. Prahova, eleva Nae Maria, clasa a III-a,

#1
Despre orașul meu natal, Câmpina
Nae Maria, clasa a III-a,
Sc.Gim.B.P.Hasdeu, Mun.Campina, Jud.Prahova
Coord.prof.Ghinea Maria


Câmpina- orașul meu, este foarte frumos si mare. În acest oraș se găsesc multe atracții și frumuseți: muzee, parcuri, locuri de joacă si multele altele . Fiecare zi în acest oraș este spectaculoasă, având peisaje magice.
Este un oraș modernizat si oamenii care locuiesc aici sunt foarte simpatici si drăguți. Iubesc Câmpina, fiindcă este orasul meu natal si locul unde copilăresc împreună cu prietenii mei.
Aici lumea îsi zâmbește cănd se întâlnește, glasurile copiilor se aud din parcuri sau grădinile blocurilor în fiecare zi.
Dacă intr-o zi linistita pasii te poarta pe strazile umbrite de copaci, poti face un popas si vizita Casa Memoriala ,,Nicolae Grigorescu” –locul unde a trait si pictat in ultima perioada a vietii artistul.
Un alt popas îl poti face la ,,Castelul Iulia Hasdeu’’, ridicat de către Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale, aflat in imediata apropiere a Scolii de Politie “ Vasile Lascar”- locul unde in fiecare an sunt pregatiti cei ce ne protejeaza vietile: politistii.
O zi cu adevărat împlinită nu poate să se termine decât pe Platoul Muscel, unde poți face multe activități în aer liber .
Daca ar fi să-mi imaginez Câmpina, aș vedea-o ca un fulg de omăt ținut în palmă, într-o zi însorită de iarnă…

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron