Despre localitatea Campina,Sc. Gim.B.P.Hasdeu, Jud. Prahova, eleva Cotrut Sara, clasa a III-a,

#1
Despre Câmpina , orașul meu de vis
Cotruț Sara, clasa a III-a,
Sc. Gim. “B.P.Hasdeu”, Mun.Campina, Jud. Prahova
Prof.pt.inv.primar coord.Ghinea Maria

Câmpina este orașul meu natal. Eu consider că municipiul Câmpina este cel mai frumos oraș din România . Mi se pare că Municipiul Câmpina este un oraș destul de mare , pentru că prezintă 32.935 de locuitori.
În fiecare dimineață toți locuitorii acestui oraș sunt bine dispuși , deoarece razele soarelui îi mângâie pe obraji . Copiii pornesc fericiți spre școală pe străzile curate și bine amenajate .
Peisajul este încântător atunci când observi grădinile îmbogățite cu deosebite flori multicolore . Parfumul florilor le oferă oamenilor voie bună . Copacii abia au îmbrăcat o haină din flori albe …! Micile insecte își croiesc drumuri printre firele de iarbă abia crescute …Ah! E primăvară în orașul meu!
După programul școlar, elevii merg în parcuri și se joacă împeună. Sunt fericiți și nu se ceartă între ei .
Primăria Municipiului Câmpina, alături de Poliția locală, are grijă de acest oraș . Horia Tiseanu este primarul acestui municipiu. Este un om bun și răspunde de faptele și greșelile sale .
Poliția locală a orașului este alcătuită din mulți membri care își ajută locuitorii.
Aceștia muncesc zi de zi pentru a proteja cumunitatea orășenească.
Ei mereu își ajută orașul la nevoie. Ei lucrează la Școală de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” .
În Câmpina există opt școli generale și cinci licee în care învață foarte mulți elevi deștepți și silitori. În școala mea există peste șase sute de elevi . Ei învață în două shimburi . Elevii claselor întâi , a doua , a treia, a patra și a opta învață dimineață, iar elevii claselor a cincea, a șasea și a șaptea învață după ora 12 dupa-amiaza .
Câmpina este un oraș renumit , pentru că în acesta au locuit Nicolae Grigorescu, care a fost un celebru pictor , Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a fost enciclopedist , scriitor , filolog , lingvist , jurist , folclorist , publicist , istoric , politician , Iulia Hasdeu a fost fiica lui Bogdan Pietriceicu Hasdeu .
Eu iubesc acest oraș . Mă mândresc cu el, pentru că este cel mai frumos de pe Planetă!!!
Ce drag îmi este orașul Câmpina, orașul meu natal !

Re: Despre localitatea Campina,Sc. Gim.B.P.Hasdeu, Jud. Prahova, eleva Nae Maria, clasa a III-a,

#2
Despre orașul meu natal, Câmpina
Nae Maria, clasa a III-a,
Sc.Gim.B.P.Hasdeu, Mun.Campina, Jud.Prahova
Coord.prof.Ghinea Maria


Câmpina- orașul meu, este foarte frumos si mare. În acest oraș se găsesc multe atracții și frumuseți: muzee, parcuri, locuri de joacă si multele altele . Fiecare zi în acest oraș este spectaculoasă, având peisaje magice.
Este un oraș modernizat si oamenii care locuiesc aici sunt foarte simpatici si drăguți. Iubesc Câmpina, fiindcă este orasul meu natal si locul unde copilăresc împreună cu prietenii mei.
Aici lumea îsi zâmbește cănd se întâlnește, glasurile copiilor se aud din parcuri sau grădinile blocurilor în fiecare zi.
Dacă intr-o zi linistita pasii te poarta pe strazile umbrite de copaci, poti face un popas si vizita Casa Memoriala ,,Nicolae Grigorescu” –locul unde a trait si pictat in ultima perioada a vietii artistul.
Un alt popas îl poti face la ,,Castelul Iulia Hasdeu’’, ridicat de către Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale, aflat in imediata apropiere a Scolii de Politie “ Vasile Lascar”- locul unde in fiecare an sunt pregatiti cei ce ne protejeaza vietile: politistii.
O zi cu adevărat împlinită nu poate să se termine decât pe Platoul Muscel, unde poți face multe activități în aer liber .
Daca ar fi să-mi imaginez Câmpina, aș vedea-o ca un fulg de omăt ținut în palmă, într-o zi însorită de iarnă…

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron