"Despre localitatea Zimnicea, județul Teleorman, Pană Daria, clasa a III-a, înv. Berechet Mariana

#1
Despre Zimnicea, județul Teleorman

Pană Daria
Clasa a III-a
Școala Gimnazială Nr. 2 Zimnicea
Înv. Berechet Mariana Florinela

Nu există om căruia să nu-i tresalte inima de bucurie , atunci când se vorbește despre locul nașterii sale. La fel și eu, chiar dacă sunt doar un copil, simt cum mă emoționez de fiecare data când locul unde m-am născut și am crescut până acum este adus în discuție.
În salba de orașe presărate de o parte și de alta a Dunării, de la izvor și până la vărsare, în cel mai sudic punct al țării, se află și orașul meu natal, Zimnicea. Este un oraș relativ mic, dar liniștit, frumos, curat, plin de flori și de verdeață, cu oameni harnici, veseli și primitori, cu pământ roditor, moștenit de la strămoșii daci, de pe vremea cărora, mai există încă, la marginea orașului, ruinele unei cetăți.
Eu locuiesc în zona de case, care este și cea mai extinsă. În această zonă sunt case mari și frumoase, cu curți îngrijite, cu sălcii plângătoare și straturi de flori la poartă, dar mie îmi place cel mai mult să merg în zona de blocuri, din centrul orașului, unde sunt străzi largi, străjuite de castani și tei, magazine, terase, hoteluri, restaurante, grădinițe, școli, liceul, parcul și locurile de joacă.
Ador zilele petrecute în parc. Acolo e o feerie de culori. Acum ,primăvara, plutește peste tot o boare caldă, cu miros de pământ, de iarbă fragedă și de salcâmi înfloriți. Magnoliile, castanii, sălciile, corcodușii roșii, lalelele și panseluțele plantate în parc mă îmbie cu paleta lor multicoloră și mă fac să-mi petrec ore întregi aici, plimbându-mă cu rolele, trotineta sau bicicleta, citind, pe o bancă sau jucându-mă cu prietenii, la locurile de joacă special amenajate pentru noi, copiii.
Știu că Zimnicea nu este un oraș mare, dar îmi este atât de drag, încât cred că îmi va fi foarte greu să mă desprind de aici atunci când voi crește și va trebui să merg la București, la facultate.
Vă invit să vizitați orașul nostru, pentru a vă convinge că v-am spus doar adevărul. Sunt sigură că vă veți îndrăgosti și voi de el și veți reveni cu drag oridecâte ori veți avea ocazia.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

cron