Independenţa, localitatea mea, judetul Galati, Monu Ioana Anca, clasa a II-a

#1
Localitatea mea poartă numele de Independenţa. Din spusele bunicii mele, comuna este foarte veche având peste 100 ani de la înfiinţare.
Cu toate acestea, în sat, mai sunt câteva monumente vechi pe care oamenii le păstrează şi le îngrijesc cu drag dorind să troneze cât mai mult timp în comuna noastră care este situată în apropiere de râul Siret şi despărţită la jumătate de un drum naţional. Pe lângă şosea stau de strajă câţiva tei bătrâni, care în fiecare an ne îmbată cu parfumul lor, odată ce înfloresc.
În mijlocul satului se află Căminul Cultural, iar în faţa lui se înalţă semeţi câţiva castani care, în această perioadă, pentru că sunt înfloriţi, par nişte soldaţi cu torţe în mâini ce luminează şi păzesc monumentul ridicat în cinstea eroilor căzuţi pentru apărarea ţării noastre. Sunt pur şi simplu minunaţi.
În apropiere sunt strânse ca într-un buchet toate instituţiile: şcoala şi grădiniţa, primăria, poliţia, dispensarul şi oficiul poştal. La marginea satului, către câmp, tronează o clădire înaltă. Este silozul. Locul unde se adăpostesc tone de cereale imediat ce agricultorii le culeg.
Peste tot se aude un zumzet. Sunt lucrătorii care fac canalizarea şi îmbracă străzile în straie noi, asfaltul, acea haină care schimbă total aspectul comunei. Acum e mai îngrijită, mai modernă, la multe case vezi flori multicolore, pe străzi copiii se plimbă veseli cu biciclete şi role, iar oamenii par mai mulţumiţi.
Locuitorii de aici sunt harnici, muncitori şi implicaţi în tot ce fac.
Sunt mândră de comuna mea şi am de gând să o fac şi pe ea mândră de mine.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron