La plimbare prin Timișoara clasa a III a

#1
O plimbare prin Timișoara
Elev Guleș Ioana
Clasa a III a D
Școala Gimnazială nr.24 Timișoara
Îndrumător Cruțu Cătălina

Eu locuiesc în Timișoara, care este orașul de reședință al județului Timiș. Se află în vestul României, aproape de frontierele cu Ungaria și Serbia, pe malul râului Bega. Acesta este locul meu preferat din oraș, pe unde îmi place să mă plimb în special primăvara când înfloresc pomii.
Întotdeauna în plimbările noastre trecem prin centrul orașului. Primul popas este la Catedrala Mitropolitană care este cel mai mare edificiu religios din Timișoara și este un simbol al orașului.A fost construit între 1936 și 1941 și este în prezent cea mai înaltă biserică din România. Ea a fost inaugurată în data de 6 octombrie 1946 în prezența Regelui Mihai.
Continuând plimbarea prin Piața Victoriei ne îndreptam pașii către Operă, admirând clădirile impunătoare, pe de o parte și culorile și aranjamentele florale , pe de altă parte. Asta pentru că suntem în plin festival al florilor, care aduce bucurie oricui trece pe aici.
Înaintăm către Opera Națională Română din Timișoara care a fost înființată prin decretul regal nr.254 din 30 martie 1946 emis de Regele Mihai al României.
Plimbarea se termină la Opera Română, unde vizionăm un spectacol minunat: spectacolul Disney „ Frumoasa și bestia”.
Acesta este o părticică din frumosul meu oraș, pe care eu din lumea mea mica îl privesc cu multă admirație.
Îmi place că m-am născut în Timișoara!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator

cron