Despre Deleni, jud. Iasi, Gaina Parascheva, clasa a III-a

#1
Mănăstirea Lacuri

Considerate adevărate nestemate ale neamului, mănăstirile din România adună între zidurile lor comori ale spiritualității, ale culturii, ale păcii și bucuriei umane. Fiecare lăcaș de cult este încărcat de istorie și poartă specificul zonei în care se află.
Mănăstirea Lacuri, închinată sfântului Nicolae, a fost construită la începutul secolului XVIII, de marele vistiernic Iordache Cantacuzino, fiul Mariei Cantacuzino și al logofătului Constantin Ghica.
De-a lungul timpului mănăstirea a trecut cu bine peste toate greutățile și astăzi este o oază de liniște în pădurea din apropierea satului Deleni din județul Iași. Supranumită și mănăstirea copiilor, fiindcă aici în fiecare vară are loc o tabără de pictură religioasă, astăzi biserica te întâmpină impunătoare și luminoasă sub razele soarelui sau în sclipirea de argint a troienelor de zăpadă.
Curtea mănăstirii, ca o grădină parcă ruptă din rai, răspândește miros de iarbă crudă și aromă de rășină, murmurul apei din iazul din fața bisericii transmite liniște și toate te cheamă spre rugăciune și închinare.
Liniștea și duhul de rugăciune atrag pașii pelerinilor spre acest loc binecuvântat.

GĂINĂ PARASCHEVA
CLASA A III-A
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „PETRU RAREȘ” HÎRLĂU, JUD IAȘI
ÎMDRUMĂTOR MUȘEI MARIETA

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron