Despre localitatea Slănic, Prahova, Nicolae Alesia , clasa a IV-a

#1
Localiatea noastră, a fost cunoscută cu foarte multi ani în urmădatorită zăcămintelor de sare pe care este așezată. Primele documente prin care este atestată această localitate , datează din vremea lui Vlade Înecatul, anul 1530, însă localitatea exista pe vremea dacilor, cetatea de la „Fântâna Rece” care se afla deasupra brazilor verzi.
Prima exploatare de sare a fost deschisă în 1685 de fratele domnitorului Șerban Cantacuzino, cel căruia i s-a ridicat o statuie în fața liceului nostru. Slănicul este așezat într-o zonă de dealuri care îl înconjoară din toate părțile, ocrotindu-l de marile vânturi.
În urma fostelor exploatări de sare s-au format mai multe lacuri cu apă sărată care au contribuit la dezvoltarea localității, acestea fiind actualele lacuri de la Baia Verde și Baia Baciului. Ale căror ape sărate ajută la vindecaarea și ameliorarea unor boli reumatice.
Slănicul a cunoscut o dezvoltare mai mare după anul 1970 când s-a înființat stațiunea „Balneo-Climaterică Slănic” care există și în prezent.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron