Despre localitatea mea, Homocea , judeţul Vrancea , Petrea Andreea Diana

#1
Despre localitatea mea, Homocea

Petrea Diana
Şcoala Gimnazială Homocea
Prof. înv. primar: Radu Maricica


Satul meu este situat în judeţul Vrancea, în apropiere de oraşul Adjud şi se numeşte Homocea. El a luat fiinţă în prima jumătate a secolului al XVIII-lea . Acesta este o comună formată din trei sate: Homocea, Lespezi şi Costişa. Satul în care locuiesc eu, este Homocea.
Acesta este tăiat în două de apele Polocinului, un râu cu un debit de apă foarte variat. Cea mai mare parte a pământului comunei Homocea,se află pe valea Siretului. Oamenii harnici din toate timpurile au ştiut să smulgă acestui pământ roade bogate. În partea de deal a satului se află o ciuşmea, aceasta este considerată monument istoric. De asemenea istoria satului nostru este păstrată cu grijă în Şcoala Gimnazială Homocea. Aici profesorii ne povestesc cu drag despre aceasta. În fiecare duminică, credincioşii îmbrăcaţi în haine de sărbătoare se întâlnesc la bisericile Sfântul Gheorghe şi Sfântul Dumitru. Acestea sunt frumos amenajate, iar noi ascultăm cu drag slujba spusă de preoţii noştri. Pline de frumuseţi sunt împrejurimile comunei Homocea oglindite în obiceiurile populare,în tradiţiile orale, în bogăţia folclorului local, obiceiuri ce s-au dezvoltat de-a lungul anilor.
Copiii din comuna Homocea învaţă în şcoli dotate cu tot ce este nevoie pentru un învăţământ de calitate. Astfel că de aici s-au ridicat ingineri, doctori, preoţi, profesori, învăţători şi s-au întors în satul natal.
De asemenea echipa de fotbal a comunei are meciuri în fiecare duminică, ori pe terenul comunei, ori în deplasare. Satul meu este atât de frumos încât aş putea scrie chiar şi o carte despre el !

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron