Despre localitatea Calarasi, judetul Calarasi, Cruceru Marina, clasa a -IV-a B , Colegiul Economic

#1
Oraşul meu

Pe malul de nord al braţului Borcea se află oraşul Călăraşi. Deşi nu este un oraş mare are destule locuri frumoase de vizitat.
Unul din locurile mele preferate este Parcul Mare ce se află chiar pe malul braţului Borcea. Plimbându-mă printre aleile acestuia am descoperit statui ale unor mari regi şi împăraţi ai ţării noastre.Este unul din puţinele parcuri din România unde îi putem admira pe Burebista, Decebal, Traian etc.
Din parc ,pe malul celălalt al apei văd pădurea cu sălciile ei pletoase şi Plaja Mare cu nisipul ei fin.Ce păcat că părinţii mei nu mă duc acolo!
Un alt loc preferat al meu este şi Parcul Dumbrava care în ultimii ani a avut parte de multe îmbunătăţiri: de la cascada cu apă cristalină până la fântâna arteziană din mijlocul parcului , totul este un loc plin de viaţă animat de râsetele copiilor şi luminat de zâmbetul cald al bunicilor care îi urmăresc liniştiţi de pe băncile cu umbrare .Aici mă pot da în voie cu trotineta, în leagăne şi tobogane.
Lângă Parcul Dumbrava putem vizita Grădina Zoologică. Am aflat de curând că este cea mai mare grădină zoologică ca suprafaţă din ţară. Şi chiar aşa este. Poţi petrece aici şi două ore fără să te plictiseşti.
De asemenea îmi place să iau parte la spectacolele în aer liber din faţa Palatului Prefecturii, o clădire impozantă, dar care din nefericire a fost lăsată în paragină.Lânga această clădire istorică putem admira şi expoziţiile de la Muzeul Dunării de Jos.
Atunci când plec cu părinţii mei în concediu abia aştept să mă întorc acasă în oraşul meu liniştit şi plin de farmec.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

cron